Zapiekany cheeseburger w innej formie

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego zapiekanego cheesburgera w nieco innej formie.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. ciasto drożdżowe
  2. mąka
  3. 500 g wołowina usmażona i doprawiona
  4. 150 g sos marinara
  5. 1 szt. cebula drobno posiekana
  6. 3 szt. korniszony pokrojone w plastry
  7. 150 g ser cheddar starty
  8. 3 łyżki mleko
  9. 1 łyżka sezam
Sposób przygotowania:

1. Posyp stół mąką. Przekrój ciasto drożdżowe na pół i rozwałkuj obydwa kawałki. Jeden kawałek włóż do okrągłej blaszki tak, aby boki wystawały poza nią. Z drugiego kawałka wytnij okręg, które będzie miał taki sam rozmiar, jak dno blaszki.

Obrazek
2. Do środka ciasta nakładaj kolejno:

3. usmażone mięso mielone

Obrazek

4. sos marinara i posiekana cebula

Obrazek

5. plastry korniszonów

Obrazek

6. starty ser cheddar

Obrazek

7. Przykryj wszystko okręgiem z ciasta drożdżowego. Wystające boki pozaginaj ze sobą. Nasmaruj ciasto z wierzchu mlekiem i posyp sezamem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.

Obrazek

8. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.

Obrazek
9. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia