Mało kto wie do czego służy druga strona tłuczka. A przyda się na pewno nie raz!
29.09.2022 16:24, aktual.: 29.09.2022 17:41
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W każdym domu można znaleźć tłuczek do mięs. I zazwyczaj każdy z nas wykorzystuje tylko jedną część tego sprzętu (końcówkę z kratką). A to duży błąd.
Już za chwilę poznasz ciekawe triki, które z pewnością się przydadzą.
#1 Ubijanie kotletów
To najbardziej popularny sposób używania tego sprzętu.
A skoro już o tym mowa, musisz wiedzieć, że możesz wykorzystać młotek z obu stron, w zależności od rodzaju mięsa z jakim obecnie pracujesz.
I tak, kraciasta powierzchnia narzędzia służy do pracy z mięsem wieprzowym. Natomiast druga część tłuczka poradzi sobie świetnie z wołowiną. Ten rodzaj mięsa zmienia strukturę pod wpływem temperatury, dlatego płaska strona lepiej się tu sprawdzi.
#2 Rozłupiesz orzechy
Wystarczy naprawdę niewiele, aby posmakować swoich ulubionych rarytasów. Dziadek do orzechów nie będzie potrzebny.
#3 Przy jego użyciu stworzysz również oryginalny wzorek na ciastach i ciasteczkach
Prawda, że świetnie się prezentują? Przygotujesz je w mgnieniu oka i to bez większych problemów. Po prostu idealne połączenie!