30 g mleko w proszku niegranulowane, oddtłuszczone
3 łyżki ser ricotta
Sposób przygotowania:
1. Do blendera włóż składniki na spód i dobrze je zmiksuj.
2. Uzyskaną masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładź wierzch i umieść blaszkę w zamrażarce.
3. Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu kokosowego. W tym celu zmiksuj wiórki kokosowe na gładką masę, a następnie dodaj ricottę i mleko w proszku. Całość dobrze zmiksuj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, cały czas miksując. Umieść krem w lodówce na 2 godziny.
4. Do kremu kokosowego dodaj skórkę z cytryny, 1/4 szklanki miodu, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy. Dobrze wszystko zmiksuj, a następnie dodaj zmielone orzechy nerkowca i wymieszaj za pomocą łyżki.
5. Przełóż masę kokosową do blaszki i wygładź jej wierzch.
6. Przełóż maliny i 1 łyżkę miodu do blendera. Zmiksuj na gładką masę. Przelej polewę do blaszki i wygładź jej wierzch. Umieść blaszkę w lodówce na 2-3 godziny.
7. Po 2-3 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój gotowe ciasto na kawałki. Smacznego!