PrzepisŻeberka z kukurydzy

Żeberka z kukurydzy

Żeberka z kukurydzy
Pyszności

06.07.2021 17:00, aktual.: 08.07.2021 08:24

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Żeberka z kukurydzy z pysznym dipem to sprawdzony patent na wakacyjną ucztę dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zresztą za moment sama się przekonasz 🥰

Genialną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Dip

  1. 200 ml majonez
  2. 1 łyżka sos sriracha
  3. 1/2 szt. limonka sok
  4. 1/2 łyżeczki sól

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. kolby kukurydzy ugotowana
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 1 łyżka słodka papryka
  4. 1 łyżeczka suszony czosnek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Podziel kukurydzę na 4 części (w pionie).

Obraz

2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz: olej, słodką paprykę, sól, pieprz oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Rozprowadź marynatę na kukurydzach. Po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj dip. Wszystko co musisz zrobić w tym przypadku to połączyć: majonez, sos sriracha, sok z limonki oraz sól.

Obraz

5. I to wszystko!

Obraz