Żeberka z piekarnika

Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. cebula
  2. 250 ml bulion drobiowy/wołowy
  3. kilka szt. ziele angielskie;
  4. 2-3 szt. liście laurowe
  5. 100 ml woda
  6. 50 cm żeberka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżczeczki pieprz
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżka kminek mielony
  11. 1 łyżka majeranek

Marynata

  1. 1/2 szkl. musztarda delikatesowa
  2. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  3. 1/4 szkl. miód
  4. 1/4 szkl. ocet jabłkowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.

Obrazek

2. Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.

Obrazek

3. Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.

Obrazek

4. Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Duńczycy zajadają się przez cały adwent. Są pulchne i miękkie jak babcine racuchy
Duńczycy zajadają się przez cały adwent. Są pulchne i miękkie jak babcine racuchy
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Najlepsi kucharze smażą karpia tylko na takim tłuszczu. Nie przypala się i nie zmienia smaku
Najlepsi kucharze smażą karpia tylko na takim tłuszczu. Nie przypala się i nie zmienia smaku
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟