WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Żeberka z piekarnika

Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. cebula
  2. 250 ml bulion drobiowy/wołowy
  3. kilka szt. ziele angielskie;
  4. 2-3 szt. liście laurowe
  5. 100 ml woda
  6. 50 cm żeberka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżczeczki pieprz
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżka kminek mielony
  11. 1 łyżka majeranek

Marynata

  1. 1/2 szkl. musztarda delikatesowa
  2. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  3. 1/4 szkl. miód
  4. 1/4 szkl. ocet jabłkowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.

Obrazek

2. Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.

Obrazek

3. Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.

Obrazek

4. Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser