Żeberka z piekarnika
Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.
Składniki:
Pozostałe składniki
- 1 szt. cebula
- 250 ml bulion drobiowy/wołowy
- kilka szt. ziele angielskie;
- 2-3 szt. liście laurowe
- 100 ml woda
- 50 cm żeberka
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżczeczki pieprz
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka kminek mielony
- 1 łyżka majeranek
Marynata
- 1/2 szkl. musztarda delikatesowa
- 1 łyżka koncentrat pomidorowy
- 1/4 szkl. miód
- 1/4 szkl. ocet jabłkowy
Sposób przygotowania: