Żeberka z piekarnika

Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. cebula
  2. 250 ml bulion drobiowy/wołowy
  3. kilka szt. ziele angielskie;
  4. 2-3 szt. liście laurowe
  5. 100 ml woda
  6. 50 cm żeberka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżczeczki pieprz
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżka kminek mielony
  11. 1 łyżka majeranek

Marynata

  1. 1/2 szkl. musztarda delikatesowa
  2. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  3. 1/4 szkl. miód
  4. 1/4 szkl. ocet jabłkowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.

Obrazek

2. Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.

Obrazek

3. Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.

Obrazek

4. Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy