Zielone jajo z awokado

Zielone jajo z awokado stanie się hitem tych wakacji. Nie dość, że fajnie się prezentuje, to jeszcze genialne smakuje. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Pyszną przekąskę przygotujesz w prosty i błyskawiczny sposób dzięki Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g mielona wołowina
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 3-4 łyżki sos bbq
  4. 1/2 łyżeczki ostra papryka
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka kmin rzymski
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 2 szt. awokado
  10. 40 g ser cheddar
  11. 300 g boczek plastry

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, słodką paprykę, suszony czosnek, kmin rzymski, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Podziel awokado na dwie części i pozbądź się pestki.

Obrazek

3. W środku umieść kawałek cheddara. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Owiń awokado mięsną mieszanką i owiń boczkiem.

Obrazek

5. Umieść zielone jajka w Ovi i posmaruj sosem BBQ. Piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża