Zielone naleśniki z warzywnym farszem

Tym razem Pyszności przychodzą do Was z pomysłem na naleśniki w zielonym wydaniu :) Jeśli chcecie się dowiedzieć jak je przygotować, koniecznie zapoznajcie się z całą recepturą :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 pęczek pietruszka
  2. 1 łyżka oliwa z oliwek
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 200 g ser żółty
  5. 2 szczypty sól
  6. 1 szkl. mąka
  7. 1 szt. jajko
  8. 1 szkl. mleko
  9. 1/2 szkl. woda
  10. 1/2 szt. cebula
  11. 300 g pieczarki
  12. 1/2 szt. papryka czerwona
Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj ze sobą pęczek pietruszki, oliwę i sól.

Obrazek

2. Następnie w mikserze połącz z sobą mąkę, jajko, mleko i wodę. Po chwili dodaj pietruszkową mieszankę i wymieszaj.

Obrazek

3. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

Obrazek

4. Następnie na patelni podsmaż ze sobą cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

5. Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Zalegają w sklepach, bo mało kto kupuje. Solidna porcja wapnia i białka
Zalegają w sklepach, bo mało kto kupuje. Solidna porcja wapnia i białka
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥