Zielone naleśniki ze szpinakiem

Zielone naleśniki ze szpinakiem wypełniliśmy po brzegi genialnym farszem z kurczakiem w roli głównej. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację smakową, której nie sposób odmówić 😍

Obrazek
Pyszności

Idealnie gładkie ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 400 ml mleko
  2. 3 szt. jajka
  3. 150 g szpinak
  4. 200 g mąka pszenna
  5. 1/3 szkl. olej roślinny
  6. 1/2 łyżeczki sól

Farsz

  1. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
  2. 200 g śmietana 18%
  3. 2 szt. filety z kurczaka
  4. 2 szt. papryka szpiczasta
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 200 g kukurydza

Reszta składników

  1. 8 plastrów żółty ser

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonych naleśników. Aby to zrobić, połącz w blenderze: mleko, jajka, szpinak, mąkę pszenną, olej roślinny i sól.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę rozlej partiami na rozgrzanej patelni i usmaż naleśniki.

Obrazek

3. Następnie podsmaż na patelni osobno kurczaka oraz cebulę z posiekaną drobno papryką.

Obrazek

4. Połącz składniki w misce razem z: kukurydzą, śmietaną i natką pietruszki. I farsz do naleśników jest już gotowy!

Obrazek

5. Rozprowadź część farszu na środku naleśnika i zawiń wystające boki do środka.

Obrazek

6. Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym elemencie ułóż plaster żółtego sera, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami