Ziemniaczana lasagne

Ziemniaczana lasagne to nasza najnowsza wariacja smakowa, która totalnie zawróciła nam w głowach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Talarki ziemniaczane do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 g mielone mięso z indyka
  4. 1 l passata pomidorowa
  5. 2 łyżki zioła prowansalskie
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 3 szt. ziemniaki
  9. 4 łyżki ser parmezan tarty
  10. 200 g ser mozzarella tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w garnku z oliwą cebuli i czosnku.

Obrazek

2. Następnie dodaj: mięso mielone, passatę pomidorową, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Podziel ziemniaki na mniejsze talarki w robocie kuchennym.

Obrazek

4. Część mieszanki z garnka rozprowadź w formie do pieczenia. Na wierzchu rozsyp parmezan i ułóż talarki ziemniaczane.

Obrazek

5. Cały proces powtórz kilka razy. Na wierzchu rozsyp mozzarellę. Po czym przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz danie jeszcze przez 10 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości