Ziemniaczana lasagne

Ziemniaczana lasagne to nasza najnowsza wariacja smakowa, która totalnie zawróciła nam w głowach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Talarki ziemniaczane do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 g mielone mięso z indyka
  4. 1 l passata pomidorowa
  5. 2 łyżki zioła prowansalskie
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 3 szt. ziemniaki
  9. 4 łyżki ser parmezan tarty
  10. 200 g ser mozzarella tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w garnku z oliwą cebuli i czosnku.

Obrazek

2. Następnie dodaj: mięso mielone, passatę pomidorową, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Podziel ziemniaki na mniejsze talarki w robocie kuchennym.

Obrazek

4. Część mieszanki z garnka rozprowadź w formie do pieczenia. Na wierzchu rozsyp parmezan i ułóż talarki ziemniaczane.

Obrazek

5. Cały proces powtórz kilka razy. Na wierzchu rozsyp mozzarellę. Po czym przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz danie jeszcze przez 10 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach