PrzepisDania główneZiemniaczana lasagne

Ziemniaczana lasagne

Ziemniaczana lasagne
Pyszności

20.02.2021 17:00, aktual.: 24.02.2021 21:54

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ziemniaczana lasagne to nasza najnowsza wariacja smakowa, która totalnie zawróciła nam w głowach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Talarki ziemniaczane do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 g mielone mięso z indyka
  4. 1 l passata pomidorowa
  5. 2 łyżki zioła prowansalskie
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 3 szt. ziemniaki
  9. 4 łyżki ser parmezan tarty
  10. 200 g ser mozzarella tarta

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w garnku z oliwą cebuli i czosnku.

Obraz

2. Następnie dodaj: mięso mielone, passatę pomidorową, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Podziel ziemniaki na mniejsze talarki w robocie kuchennym.

Obraz

4. Część mieszanki z garnka rozprowadź w formie do pieczenia. Na wierzchu rozsyp parmezan i ułóż talarki ziemniaczane.

Obraz

5. Cały proces powtórz kilka razy. Na wierzchu rozsyp mozzarellę. Po czym przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz danie jeszcze przez 10 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz