Ziemniaczki hasselback z Ovi

Pieczone ziemniaczki hasselback z boczkiem, śmietaną oraz szczypiorkiem -  i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować prawdziwą ucztę. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Nasze ziemniaki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 6 szt. ziemniaki średnie
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 1 łyżka sól
  4. 200 g ser cheddar plastry
  5. 120 g śmietana 22%
  6. 200 g smażony boczek
  7. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Ułóż ziemniaki pomiędzy 2 drewnianymi łyżkami. Następnie ponacinaj warzywa w harmonijkę.

Obrazek

2. Umieść ziemniaki w Ovi, polej je delikatnie olejem i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Następnie piecz przez 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Po tym czasie dodaj plastry sera w przygotowanych wcześniej kieszonkach i piecz przez kolejne 3 minuty.

Obrazek

4. Gotowe ziemniaki udekoruj śmietaną, smażonym boczkiem i szczypiorkiem.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach