PrzepisZiemniaki z jajkiem z piekarnika

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika
Pyszności

27.12.2019 17:00, aktual.: 16.08.2020 14:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ziemniaki z jajkiem z piekarnika to idealna przekąska, którą podasz na ciepło - prosto z piekarnika. Takiej kombinacji nie da się odmówić ?

Do przygotowania ziemniaków użyliśmy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. ziemniaki
  2. 1/3 szkl. olej roślinny
  3. 200 g boczek wędzony
  4. 1 łyżka majeranek
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 4 szt. jajka
  8. 20 g ser parmezan starty

Sposób przygotowania:

1. Stwórz z ziemniaków spirale. W tym celu wykorzystaliśmy zoodler marki Philips.

Obraz

2. Przełóż ziemniaki do miski. Następnie dodaj: boczek, olej, majeranek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z mieszanki uformuj 4 gniazda. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Dodaj do każdego gniazda z ziemniaków po jednym jajku. Na wierzchu rozsyp starty parmezan. Wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 10 minut.

Obraz

5. I gotowe!

Obraz