Ziemniaki zapiekane z sosem bolognese

Tym razem w naszej kuchni postanowiliśmy połączyć ziemniaki i sos bolognese. Co z tego wyszło? Wszystkie szczegóły znajdziecie poniżej :)

Ziemniaki zapiekane z sosem bolognese
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 6 szt. ziemnniaki
  2. 1/4 szkl. olej
  3. 1 szczypta sól
  4. 8 plastrów żółty ser
  5. 1 szkl. sos bolognese
  6. 3/4 szkl. sos beszamelowy
Sposób przygotowania:

1. Obrane ziemniaki natnij jak na zdjęciu poniżej. Następnie rozprowadź na nich olej i posyp solą.

Obraz

2. Formę z ziemniakami włóż do piekarnika na 75 minut (temp. 180°Celsjusza).

Obraz

3. Następnie włóż w przerwy między ziemniakami żółty ser.

Obraz

4. Na wierzchu ziemniaków rozprowadź sos bolognese.

Obraz

5. Kolejne dwie warstwy utwórz z sosu beszamelowego i żółtego sera.

Obraz

6. Ponownie włóż formę do piekarnika i piecz ziemniaki przez 45 minut w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku.

Obraz

7. I to wszystko! Smacznego :)

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Wystarczy jeść 2 razy w tygodniu. Pomoże obniżyć cholesterol i cukier
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie gotuj ryżu ani kaszy w ten sposób, bo sobie zaszkodzisz. Eksperci biją na alarm
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Nie tylko śledzie po kaszubsku. Rozkoszny robi je z dwóch składników
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Ta ryba działa jak tarcza przed rakiem. Niestety jest bardzo droga
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Nazwa może połamać język. W tym kraju zupę z ziemniaka zjesz na zimno
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Połóż przy kuchence, gdy smażysz ryby. W domu nie będzie unosił się przykry zapach
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Pokazał, jak zrobić sól o smaku bekonu. Wystarczą 4 proste składniki
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Dorzuciłam do rosołu kawałek skórki. Wyszedł tak pyszny, że każdy chciał dodatkową chochlę
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Serek śmietankowy mieszam z łososiem. Tak powstaje najlepsza pasta do chleba
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Idealna zupa na chłodne dni. Rozgrzewa jak gruby koc i syci na długo
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Nie jedz tego na kolację. Dietetyk ostrzega, że te produkty zwiększają ryzyko raka
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia
Galaretka stężeje 3x szybciej. Te proste triki zdradziła mi babcia