Ziołowa polenta z grillowanymi dodatkami

Ziołowa polenta z grillowanymi dodatkami to nasza najnowsza propozycja walki z szarą i burą pogodą. Kolorowe danie we włoskim klimacie skutecznie pomoże przetrwać nawet najgorszą zimę ?

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

W przygotowaniu dzisiejszego dania pomógł nam grill marki Philips.

Składniki:

Polenta

  1. 1 szkl. kaszka kukurydziana
  2. 2,5 szkl. bulion warzywny
  3. 40 g masło
  4. 1 łyżka świeży rozmaryn posiekany
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 szkl. ser parmezan starty
  7. 1 łyżeczka sól

Dodatki

  1. 1 szt. cukinia mała
  2. 150 g pomidorki koktajlowe
  3. krem balsamiczny

Sposób przygotowania:

1. W garnku na palniku połącz bulion warzywny, masło i kaszkę kukurydzianą.

Obrazek

2. Kiedy masa zgęstnieje, dodaj: parmezan, świeży rozmaryn, ząbki czosnku i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 20-30 minut.

Obrazek

4. Podziel powstały kawałek na kilka części.

Obrazek

5. Następnie przygotuj na grillu z plastrami cukinii i pomidorkami koktajlowymi.

Obrazek

6. Gotowa danie podawaj z kremem balsamicznym. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Polacy nie znają tego owocu. Warto spróbować, bo wspiera prawidłową pracę jelit
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Jak długo możesz przechowywać wodę w plastikowej butelce? Mało kto odpowiada dobrze
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Ogórki gyros to nowy hit do słoików. Nie ma osoby, której nie zachwyci ich smak
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Pyszne mięso robię w kremowym sosie. Jest tak miękkie jak z najlepszej restauracji
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Dodaj 3 łyżki do gotującego się mięsa. W mig zmięknie i będzie rozpływać się w ustach
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Przez lata próżno było szukać ich w Polsce. Teraz znów są, a kosztują nawet 8 tys. za kilogram
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Do obiadu robię lekką surówkę z czerwonej kapusty. Znika szybciej niż kotlety
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Teraz co niedzielę robię kotlety szwajcarskie. Rodzina zachwyca się nimi za każdym razem
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Dodaj kilka kropelek. Rosół w sekundę stanie się klarowny
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Zrób jedną rzecz, a ogórki będą chrupiące i jędrne. Zachowają świeżość dwa razy dłużej
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Cena za jagody przyprawia o zawrót głowy. Ale ekspertka ostrzega
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza