PrzepisZoodlowana cukinia z wołowiną

Zoodlowana cukinia z wołowiną

Cukinia na obiad. Tylko jak ją podać, aby nie było monotonnie i nudno? To bardzo proste! Połącz ją z wołowiną i nadaj jej ciekawe kształty. Sukces gwarantowany!

Zoodlowana cukinia z wołowiną
Pyszności

25.03.2020 | aktual.: 08.09.2020 15:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W przygotowaniu pysznego obiadu pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 300 g stek wołowy rostbef/antrykot
  2. 2 łyżki olej roślinny
  3. 2 łyżki przyprawa do wołowiny
  4. 1 szt. cukinia
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 2 łyżki sezam
  7. 3 łyżki miód

Sposób przygotowania:

1. Podziel stek na mniejsze kawałki. Następnie polej olejem roślinnym i dopraw przyprawą do wołowiny. Przy pomocy zoodlera potnij cukinię w makaron.

Obraz

2. Na rozgrzanej patelni połącz wołowinę, cebulę, sezam, miód...

Obraz

3. ... oraz wcześniej przygotowaną cukinię. Dopraw całość przy pomocy przyprawy do wołowiny i smaż ok. 5 minut.

Obraz

4. I pyszny oraz oryginalny obiad jest już gotowy!

Obraz