Zoodlowana sałatka z buraków

Zoodlowana sałatka z buraków to nasz sprawdzony patent na świąteczną przekąskę. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Naszą sałatkę przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. buraki
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 łyżki miód
  4. 1 łyżka ocet balsamiczny
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki kmin rzymski
  8. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  9. 30 g słonecznik łuskany podprażony
  10. 4 łyżki twarożek ziołowy

Sposób przygotowania:

1. Owiń buraki folią spożywczą i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Po upieczeniu obierz warzywa i...

Obrazek

3. ...zoodluj.

Obrazek

4. Następnie połącz je z natką pietruszki, miodem, octem balsamicznym, sokiem z cytryny, kminem rzymskim, pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Przełóż sałatkę na talerz. Po czym dodaj słonecznik łuskany i ziołowy twarożek.

Obrazek

6. Palce lizać!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥