Oto pomysł na pyszne zrazy z kapustą w zielonym wydaniu. Z pewnością będziesz zachwycona!
Składniki:
Podstawowe składniki
4 szt. schab wieprzowy plastry
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka czosnek suszony
8 szt. kapusta włoska liście
Sos
1 szczypta sól
1 szczypta czarny pieprz
2 łyżki mąka
400 g pomidory krojone
1 szt. cebula
1 łyżka zioła prowansalskie
1 łyżka kmin rzymski
masło do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Umieść w misce liście kapusty. Następnie zalej je wodą i wstaw na kilkadziesiąt sekund do mikrofalówki.
2. Schab wieprzowy roztłucz przy pomocy tłuczka. Po czym dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.
3. Zwiń kapustę w rulon, po czym umieść na schabie i ponownie stwórz rulonik.
4. Obtocz w mące i podsmaż na patelni. Następnie odstaw na bok.
5. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, pomidory krojone, zioła prowansalskie, kmin rzymski, sól oraz pieprz. Ponownie dodaj zraziki z kapustą i duś pod przykryciem przez 15 minut.