Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą

Zupa cytrynowa z kalafiorem i rybą skutecznie rozgrzeje nawet w największą niepogodę, dlatego też nie może zabraknąć jej w Twoim jesiennym menu. Palce lizać ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 3 szt. żółtka
  4. 100 g jarmuż posiekany
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 4-5 szt. marchewki
  7. 1 szt. kalafior
  8. 1,5 l bulion warzywny
  9. 300 g filet z ryby
  10. 2 łyżki koperek posiekany
  11. 1 łyżka sól morska
  12. 1/2 łyżeczki pieprz
  13. 3 szt. cytryny sok

Sposób przygotowania:

1. W garnku na planiku połącz ze sobą: cebulę, marchewkę i kalafior.

Obrazek

2. Następnie dodaj: czosnek, koperek, pieprz, sól...

Obrazek

3. ...rybę, sok z cytryny i bulion warzywny.

Obrazek
Zupa kalafiorowa - Pyszności

4. W małej miseczce połącz żółtka z chochelką zupy. Dopiero po takim połączeniu, przelej mieszankę do garnka.

Obrazek

5. Na samym końcu dodaj jarmuż. I to wszystko.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Jest mięciutki jak chmurka i pachnie w całym domu. Idealny do kawy w jesienne popołudnie
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Zrobiłam na przekąskę na babski wieczór. Jesienne smarowidło okazało się hitem
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
Już wiem, jak przechowywać banany. Dłużej poleżą i nie ściemnieją
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu