Pewnie w pierwszej chwili pomyślicie, że to niemożliwe, a jednak! Zupę pomidorową można przygotować w piekarniku ?
Pyszności
09.01.2019 | aktual.: 10.01.2019 08:21
Składniki:
8 szt. pomidor rzymski
3 szt. cebula
5 szt. ząbki czosnku
3 łyżki oliwa z oliwek
1 szkl. śmietanka 30%
1 łyżeczka sól
1/2 łyżeczki pieprz
1 szt. chleb graham
70 g czerwone pesto do posmarowania
Sposób przygotowania:
1. Pomidory rzymskie podziel na pół. Następnie przenieś do formy do pieczenia, dodając również cebulę, czosnek oraz oliwę z oliwek. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. Usuń skórkę z pomidorów. Następnie przełóż mieszankę do blendera. Nie zapomnij dodać również śmietanki...
3. ...soli i pierzu.
4. I zupa jest już gotowa. Posmaruj jeszcze chleb czerwonym pesto i uczta jest już gotowa.