Zupa krem z białą fasolą

Zupa krem z białą fasolą to nasza świąteczna propozycja w wydaniu fit. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje! Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu pysznej zupy ze świątecznym akcentem pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Składniki:

Zupa

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 3 szt. cebula dymka
  3. granat do dekoracji
  4. 4 szt. ziemniaki
  5. 1 szt. seler mały
  6. 1 szt. kalafior mały
  7. 200 g biała fasola ugotowana
  8. 1 łyżeczka koper włoski
  9. 1 łyżeczka mielony kardamon
  10. 1 łyżeczka biały pieprz
  11. 1,5 l bulion warzywny

Oliwa ze szczypiorku

  1. 2 szt. seler naciowy łodygi
  2. 1/2 szkl. szczypiorek posiekany
  3. 1/2 szkl. olej z awokado
  4. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą: cebulę dymkę, ziemniaki, seler, kalafior i białą fasolę.

Obrazek

2. Następnie dodaj koper włoski, mielony kardamon, biały pieprz i bulion warzywny. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Obrazek

3. W międzyczasie przygotuj oliwę ze szczypiorku. W tym celu zblenduj seler naciowy, szczypiorek, olej z awokado i sól.

Obrazek

4. Po ugotowaniu składników z garnka, przelej całą mieszankę do blendera kielichowego. Użyj urządzenia, aby uzyskać postać kremu.

Obrazek

5. Przelej zupę krem do talerza. Przy pomocy oliwy ze szczypiorku zrób zarys choinki, tak jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

6. Z granatu stwórz bombki na choince, zaś przy pomocy anyżu zrób gwiazdkę na czubku. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
Do krupniku dodaję tylko taką kaszę. Delikatnie zagęszcza zupę i zbawiennie działa na jelita
Do krupniku dodaję tylko taką kaszę. Delikatnie zagęszcza zupę i zbawiennie działa na jelita
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥