PrzepisZupyZupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki

Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki

Zupa to idealne rozwiązanie, które świetnie sprawdzi się przede wszystkim jesienią i zimą. To niepozorne danie pomoże skutecznie walczyć ze spadkiem temperatury i pochmurną pogodą.

Zupa z pieczarek w towarzystwie zapiekanej bagietki
Pyszności

10.10.2017 22:31

Dziś przygotowaliśmy zupę z pieczarek, którą połączyliśmy z zapiekaną bagietką. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1 szt. cebula posiekana
  2. 1/2 szt. por
  3. 1/2 szkl. mozarella
  4. 500 g pieczarki pokrojone w kostkę
  5. 1/2 szt. marchewka starta
  6. 1/2 szt. pietruszka starta
  7. 1 szt. ziemniak pokrojony w kostkę
  8. 1 szczypta sól
  9. 600 ml bulion
  10. 100 ml śmietanka 18%
  11. 1 szt. bagietka
Sposób przygotowania:

1. W rondelku podsmaż cebulę i por. Po chwili dodaj pieczarki.

Obraz

2. Następnie dodaj startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojonego w kostkę ziemniaka. Wszystko dopraw solą.

Obraz

3. Warzywa zalej bulionem. Doprowadź mieszankę do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Obraz

4. Zblenduj zupę i dodawaj stopniowo śmietankę 18%.

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj bagietkę. Podziel ją na kawałki i posyp mozzarellą. Piecz w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 4 minuty.

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Wybrane dla Ciebie