WAŻNE
TERAZ

Będzie rozmowa Trump-Nawrocki. Biały Dom zabiera głos

Krem dyniowy

Ten krem doskonale sprawdzi się jako propozycja na długie, jesienne wieczory. My jesteśmy jak najbardziej na tak, a Wy?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 kg dynia
  2. 4 szt. gruszka
  3. 1/2 szkl. nasiona słonecznika
  4. 2 szt. cebula
  5. 2 łyżki imbir posiekany
  6. 1 szt. papryczka chilli
  7. 1 l bulion warzywny
  8. 200 ml jogurt naturalny
  9. 1/3 szkl. oliwa z oliwek z podziałem na pół
  10. 1-2 łyżeczki sól gruboziarnista
  11. 1/2 szkl. pestki dyni

Sposób przygotowania:

1. Podziel dynie na kawałki (jak na zdjęciu poniżej). Następnie polej je oliwą i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. W upieczonych kawałkach dyni oddziel ich zawartość od skórki.

Obrazek

3. Następnie połącz w garnku cebulę, imbir, gruszki oraz dynie.

Obrazek

4. Nie zapomnij również o bulionie warzywnym. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.

Obrazek

5. Po czym dodaj sól i papryczki chilli. Zblednuj na krem.

Obrazek

6. Przelej krem do talerza. Następnie dodaj oliwę z oliwek, jogurt, pestki dyni i płatki chilli. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Zrobiłam je z przepisu Karola Okrasy. Inne placki z cukinii mogą się schować
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Dodaj do gotującego się kalafiora. Zapomnisz o wzdęciach po tym warzywie
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Do surówki z kiszonej kapusty dodaj dwa składniki ekstra. Nikt nie będzie chciał słyszeć o starszej wersji
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Najzdrowsza wątróbka. Pełna żelaza, białka i najmniej zanieczyszczona
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Ten ser to skarb Podlasia, a Polacy prawie nie znają. Smaczniejszy niż gouda, napakowany białkiem jak kurczak
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Podpatrzyłam trik u Strzelczyka. W kilka minut kapusta na gołąbki jest miękka, a liście same odchodzą
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Fasolkę po bretońsku gotuję z tym dodatkiem. Wychodzi gęsta bez mąki i zasmażki
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Rusza sezon na zbiory tych polskich owoców. Nie ma nic lepszego dla odporności
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Resztki z obiadu przerabiam na smarowidło do chleba. W diecie seniora to składnik na wagę złota
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Przez lata żyliśmy w błędzie. Najlepszy tłuszcz do smażenia jajek to wcale nie masło
Racuchy według Kuronia to mistrzostwo świata. Ani się obejrzysz, a już porcja usmażona
Racuchy według Kuronia to mistrzostwo świata. Ani się obejrzysz, a już porcja usmażona
Nie kupuję gotowców. Pity robię z tego przepisu i wyrastają jak szalone
Nie kupuję gotowców. Pity robię z tego przepisu i wyrastają jak szalone