4 pomysły na wielkanocne przekąski

Co powiesz na wielkanocne przekąski w ciekawym wydaniu? Dziś przygotowaliśmy, aż 4 genialne pomysły, które zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem 🥰

Obrazek
Pyszności

Do przygotowania faszerowanych jajek wykorzystaliśmy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

Serowe tulipany

  1. 200 g twarożek ziołowy
  2. 14 szt. pomidorki koktajlowe
  3. 2 pęczki szczypiorek

Faszerowane jajka

  1. 10 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 100 g serek śmietankowy
  3. 80 g łosoś wędzony
  4. 1 pęczek szczypiorek
  5. 1 szczypta pieprz

Sakiewki z sałatką jarzynową

  1. 10 plastrów szynka
  2. 80 g sałatka jarzynowa
  3. 1 pęczek pietruszka

Marchewkowe przekąski

  1. 1 pęczek pietruszka
  2. 2 arkusze ciasto francuskie
  3. 200 g twarożek ziołowy

Sposób przygotowania:

1. Przełóż serek ziołowy do rękawa cukierniczego.

Obrazek

2. Następnie ponacinaj każdego pomidorka koktajlowego (jak na zdjęciu poniżej). Z drugiej strony przy pomocy wykałaczki zrób dziurkę i umieść w niej szczypiorek. W wyciętym otworze umieść serek ziołowy.

Obrazek

3. Zwiń w sakiewkę i zabezpiecz przy pomocy natki pietruszki.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek

6. Ponacinaj jajka ugotowane na twardo jak na zdjęciu poniżej.

Obrazek

7. Umieść w robocie kuchennym: 2 jajka ugotowane na twardo, serek śmietankowy, łososia wędzonego, szczypiorek i pieprz.

Obrazek

8. Powstały farsz umieść w wyciętych białkach.

Obrazek

9. Przygotuj formę, dzięki której upieczesz rożki z ciasta francuskiego. Przygotowane rożki wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

10. W środku umieść twarożek ziołowy.

Obrazek

11. I dodaj do każdej marchewki świeżą pietruszkę.

Obrazek

12. Na plastrze szynki umieść trochę sałatki jarzynowej.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości