4 smaki na kurczaki

Bo jeden pomysł na kurczaka to zdecydowanie za mało ? Dlatego mamy dla Was aż 3 super propozycje, które musicie wykorzystać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Marynata z natką pietruszki

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/2 szkl. natka pietruszki posiekna
  3. 1/2 szt. cebula czerwona
  4. 1 szt. ząbek czosnku
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 1 łyżka ocet winny
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1/3 szkl. oliwa z oliwek

Marynata z mlekiem kokosowym

  1. 1 łyżeczka garam masala
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  4. 1 łyżeczka imbir mielony
  5. 1 łyżeczka kurkuma
  6. 1 łyżeczka chilli
  7. 1/2 łyżeczkI sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 2 szt. pierś z kurczaka
  10. 1/2 szkl. mleko kokosowe

Marynata z octem jabłkowym

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/3 szkl. miód
  3. 1/3 szkl. ocet jabłkowy
  4. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  5. 1 łyżka musztarda dijon
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Marynata z kminem rzymskim i czosnkiem

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 łyżeczka czosnek w proszku
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 1 łyżeczka suszone oregano
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1 łyżeczka słodka papryka
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować marynatę z mlekiem kokosowym, w worku z suwakiem połącz ze sobą: pierś z kurczaka, mleko kokosowe, garam masala, słodką paprykę, czosnek w proszku, imbir mielony, chilli, kurkumę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Marynatę z kminem i czosnkiem przygotujesz łącząc ze sobą kurczaka, oliwę z oliwek, czosnek w proszku, kmin rzymski, słodką paprykę, oregano, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Marynatę z octem jabłkowym przygotujesz przy pomocy: piersi z kurczaka, miodu, octu jabłkowego, oliwy z oliwek, musztardy, soli i pieprzu. Po raz kolejny dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. I na koniec marynata z pietruszką. Zrobisz ją przy pomocy: kurczaka, oliwy, natki pietruszki, czerwonej cebuli, soku z cytryny, octu winnego, czosnku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Gotowe marynaty wstaw do zamrażarki i wyjmij w razie potrzeby. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione