Anna Lewandowska robi purée inaczej niż wszyscy. Sięga po nietypowy dodatek

Nie od dziś wiemy, że Anna Lewandowska nie przepada za utartymi ścieżkami kulinarnymi i preferuje przyrządzanie potraw według opracowanych przez siebie przepisów. Czy chodzi tu jedynie o kwestie zdrowotne? W to akurat wątpimy, ponieważ daniom Lewandowskiej trzeba też oddać to, że są bardzo smaczne. Poniżej zobaczysz, jak żona najsłynniejszego polskiego piłkarza przygotowuje... ziemniaczane purée. Dodaje do niego nietypowe składniki.

ObrazekAnna Lewandowska dodaje do puree nietypowe składniki - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Anna Lewandowska

Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Przepisy Anny Lewandowskiej mają więc tyle samo wielbicieli, co zażartych antyfanów. Chociaż żona Roberta Lewandowskiego jest z wykształcenia nie tylko menedżerką sportu, ale również specjalistą żywieniową, to nie przestaje wzbudzać skrajnych emocji i krytyki. Czujni internauci wyłapują więc nawet najmniejsze merytoryczne gafy Lewandowskiej, a o produktach z serii "Foods by Ann" nieprzychylnie wypowiedział się doktor dietetyki Michał Wrzosek. 

Obrazek
Anna Lewandowska przygotowała pyszne puree - Pyszności; foto: Canva

Anna Lewandowska i jej przepisy

To wszystko nie zmienia faktu, że autorskie receptury Anny Lewandowskiej, które gwiazda co jakiś czas udostępnia swoim fanom, są niezwykle interesujące, a ich wcielenie w życie w znakomitej większości skutkuje pysznym, aromatycznym i zdrowym obiadem na talerzu. Lewandowska wtrąca swoje trzy grosze do niemal każdej, choćby najbardziej tradycyjnej potrawy. Ostatnio mistrzyni karate pokazała, jak przyrządza ziemniaczane purée. Tu również nie obyło się bez kilku odejść od schematu. W ruch poszło więc mleko ryżowe i masło ghee. Jesteś ciekawy efektu? Poniżej zamieściliśmy przepis!

Ziemniaczane purée Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • sól morska
  • 1 łyżeczka masła ghee
  • 30 ml mleka ryżowego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Obrazek
Anna Lewandowska ma swój sposób na puree - Pyszności; foto: Canva
  1. Ziemniaki (do purée najbardziej nadają się odmiany mączyste, dlatego wybierz typ ziemniaków B lub C) obierz, umyj, pokrój na równe kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Następnie odcedź je dokładnie z całej wody. Dodaj do nich łyżeczkę masła ghee i wlej mleko kokosowe.
  3. Za pomocą tłuczka do ziemniaków ugnieć całość na jednolitą masę. Purée ziemniaczane podawaj z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Czekoladowy sernik z trzech składników. Tak szybki, że możesz go zrobić nawet rano w Wigilię
Czekoladowy sernik z trzech składników. Tak szybki, że możesz go zrobić nawet rano w Wigilię
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯