Anna Lewandowska robi purée inaczej niż wszyscy. Sięga po nietypowy dodatek
28.05.2023 12:00
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Nie od dziś wiemy, że Anna Lewandowska nie przepada za utartymi ścieżkami kulinarnymi i preferuje przyrządzanie potraw według opracowanych przez siebie przepisów. Czy chodzi tu jedynie o kwestie zdrowotne? W to akurat wątpimy, ponieważ daniom Lewandowskiej trzeba też oddać to, że są bardzo smaczne. Poniżej zobaczysz, jak żona najsłynniejszego polskiego piłkarza przygotowuje... ziemniaczane purée. Dodaje do niego nietypowe składniki.
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Przepisy Anny Lewandowskiej mają więc tyle samo wielbicieli, co zażartych antyfanów. Chociaż żona Roberta Lewandowskiego jest z wykształcenia nie tylko menedżerką sportu, ale również specjalistą żywieniową, to nie przestaje wzbudzać skrajnych emocji i krytyki. Czujni internauci wyłapują więc nawet najmniejsze merytoryczne gafy Lewandowskiej, a o produktach z serii "Foods by Ann" nieprzychylnie wypowiedział się doktor dietetyki Michał Wrzosek.
Anna Lewandowska i jej przepisy
To wszystko nie zmienia faktu, że autorskie receptury Anny Lewandowskiej, które gwiazda co jakiś czas udostępnia swoim fanom, są niezwykle interesujące, a ich wcielenie w życie w znakomitej większości skutkuje pysznym, aromatycznym i zdrowym obiadem na talerzu. Lewandowska wtrąca swoje trzy grosze do niemal każdej, choćby najbardziej tradycyjnej potrawy. Ostatnio mistrzyni karate pokazała, jak przyrządza ziemniaczane purée. Tu również nie obyło się bez kilku odejść od schematu. W ruch poszło więc mleko ryżowe i masło ghee. Jesteś ciekawy efektu? Poniżej zamieściliśmy przepis!
Ziemniaczane purée Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 300 g ziemniaków
- sól morska
- 1 łyżeczka masła ghee
- 30 ml mleka ryżowego
- koperek
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki (do purée najbardziej nadają się odmiany mączyste, dlatego wybierz typ ziemniaków B lub C) obierz, umyj, pokrój na równe kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
- Następnie odcedź je dokładnie z całej wody. Dodaj do nich łyżeczkę masła ghee i wlej mleko kokosowe.
- Za pomocą tłuczka do ziemniaków ugnieć całość na jednolitą masę. Purée ziemniaczane podawaj z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!