Anna Lewandowska robi purée inaczej niż wszyscy. Sięga po nietypowy dodatek

Nie od dziś wiemy, że Anna Lewandowska nie przepada za utartymi ścieżkami kulinarnymi i preferuje przyrządzanie potraw według opracowanych przez siebie przepisów. Czy chodzi tu jedynie o kwestie zdrowotne? W to akurat wątpimy, ponieważ daniom Lewandowskiej trzeba też oddać to, że są bardzo smaczne. Poniżej zobaczysz, jak żona najsłynniejszego polskiego piłkarza przygotowuje... ziemniaczane purée. Dodaje do niego nietypowe składniki.

ObrazekAnna Lewandowska dodaje do puree nietypowe składniki - Pyszności; foto: Canva oraz Facebook: Anna Lewandowska

Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Przepisy Anny Lewandowskiej mają więc tyle samo wielbicieli, co zażartych antyfanów. Chociaż żona Roberta Lewandowskiego jest z wykształcenia nie tylko menedżerką sportu, ale również specjalistą żywieniową, to nie przestaje wzbudzać skrajnych emocji i krytyki. Czujni internauci wyłapują więc nawet najmniejsze merytoryczne gafy Lewandowskiej, a o produktach z serii "Foods by Ann" nieprzychylnie wypowiedział się doktor dietetyki Michał Wrzosek. 

Obrazek
Anna Lewandowska przygotowała pyszne puree - Pyszności; foto: Canva

Anna Lewandowska i jej przepisy

To wszystko nie zmienia faktu, że autorskie receptury Anny Lewandowskiej, które gwiazda co jakiś czas udostępnia swoim fanom, są niezwykle interesujące, a ich wcielenie w życie w znakomitej większości skutkuje pysznym, aromatycznym i zdrowym obiadem na talerzu. Lewandowska wtrąca swoje trzy grosze do niemal każdej, choćby najbardziej tradycyjnej potrawy. Ostatnio mistrzyni karate pokazała, jak przyrządza ziemniaczane purée. Tu również nie obyło się bez kilku odejść od schematu. W ruch poszło więc mleko ryżowe i masło ghee. Jesteś ciekawy efektu? Poniżej zamieściliśmy przepis!

Ziemniaczane purée Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • sól morska
  • 1 łyżeczka masła ghee
  • 30 ml mleka ryżowego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Obrazek
Anna Lewandowska ma swój sposób na puree - Pyszności; foto: Canva
  1. Ziemniaki (do purée najbardziej nadają się odmiany mączyste, dlatego wybierz typ ziemniaków B lub C) obierz, umyj, pokrój na równe kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Następnie odcedź je dokładnie z całej wody. Dodaj do nich łyżeczkę masła ghee i wlej mleko kokosowe.
  3. Za pomocą tłuczka do ziemniaków ugnieć całość na jednolitą masę. Purée ziemniaczane podawaj z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni