Filip Borowiak

Bigos, flaki czy dziczyzna? Juror "MasterChefa" o najbardziej niedocenionych daniach polskiej kuchni

Szef kuchni Przemysław Klima, juror "MasterChef Polska" i zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, opowiedział, które dania polskiej kuchni są według niego najbardziej niedocenione. Odniósł się do popularności kurczaka, flaczków i sprawdzania etykiet produktów w trakcie zakupów. Więcej porad od szefa kuchni na WP Lifestyle.

Więcej wideo
Owocowe kieszonki na 3 sposoby. Wyglądają jak naleśniki, smakują jak ciastkaOwocowe kieszonki na 3 sposoby. Wyglądają jak naleśniki, smakują jak ciastka
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Podaj z dodatkiem z dzieciństwaZupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Podaj z dodatkiem z dzieciństwa
Szarlotkowe naleśniki, czyli obiad i deser w jednym przepisieSzarlotkowe naleśniki, czyli obiad i deser w jednym przepisie
Zrób miejsce w spiżarni. Te kiszonki to hit na zimęZrób miejsce w spiżarni. Te kiszonki to hit na zimę
Brzoskwiniowy sernik crunchy. Jeśli lubisz kruszonkę, nie możesz przejść obojętnieBrzoskwiniowy sernik crunchy. Jeśli lubisz kruszonkę, nie możesz przejść obojętnie
Języki teściowej w słoikach. Przetwory o dziwnej nazwie są pyszne w smakuJęzyki teściowej w słoikach. Przetwory o dziwnej nazwie są pyszne w smaku
Kolorowe ciasto Bubble Tea. Pyszne warstwowe ciasto do kawyKolorowe ciasto Bubble Tea. Pyszne warstwowe ciasto do kawy

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do masy serowej. Sernik wychodzi puszysty jak chmurka
Dodaję do masy serowej. Sernik wychodzi puszysty jak chmurka
Mocna konkurencja do pomidorówki. Zrobisz ją na wczorajszym rosole
Mocna konkurencja do pomidorówki. Zrobisz ją na wczorajszym rosole
Tak szybko usuniesz nasiona z papryki. Kluczowe jest odpowiednie nacięcie
Tak szybko usuniesz nasiona z papryki. Kluczowe jest odpowiednie nacięcie
Włosi się nimi zajadają. Do farszu wykorzystują suche kromki
Włosi się nimi zajadają. Do farszu wykorzystują suche kromki
Łotysze robią zupę na nietypowym składniku. Można pomylić ją z eleganckim deserem
Łotysze robią zupę na nietypowym składniku. Można pomylić ją z eleganckim deserem
Wystarczy 2 łyżki wlać do mleka. Placki będą pulchne i smaczne jak u babci
Wystarczy 2 łyżki wlać do mleka. Placki będą pulchne i smaczne jak u babci
Posypuję ziemniaki, mieszam i zapiekam. Wychodzą chrupiące jak nigdy wcześniej
Posypuję ziemniaki, mieszam i zapiekam. Wychodzą chrupiące jak nigdy wcześniej
Przedwojenny przepis na pyszny sok. Cukier zostawisz w szafce
Przedwojenny przepis na pyszny sok. Cukier zostawisz w szafce
Dorzucam do pomidorowej. Nabiera żelaza i syci na dłużej
Dorzucam do pomidorowej. Nabiera żelaza i syci na dłużej
Ma delikatne mięso i lekki smak. Dziś mało kto pamięta o tym gatunku
Ma delikatne mięso i lekki smak. Dziś mało kto pamięta o tym gatunku
Po te drożdżówki Rozkosznego ustawiła się długa kolejka. Dodatek sypał chochlą do torby
Po te drożdżówki Rozkosznego ustawiła się długa kolejka. Dodatek sypał chochlą do torby
Mama dodaje do zalewy. Jej grzybki zawsze zbierają lawinę komplementów
Mama dodaje do zalewy. Jej grzybki zawsze zbierają lawinę komplementów