PrzepisDeseryNabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!

Nabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!

Borówki są bardzo smacznym i zdrowym owocem. Warto je regularnie spożywać, ponieważ posiadają wiele cennych właściwości zdrowotnych.

Nabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!
Ala Krauzowicz

06.05.2016 | aktual.: 17.05.2017 14:56

Między innymi polepszają nasz wzrok oraz pracę serca, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka oraz oczyszczają organizm ze zbędnych toksyn.

Ostatnio natknęłam się na bardzo prosty sposób na przyrządzenie super deseru z tych pysznych owoców.

Dokładną instrukcję znajdziesz poniżej.

Obraz

Składniki:

  • 170 g borówek amerykańskich
  • 170 g jogurtu borówkowego/jagodowego
  • wykałaczki
  • papier woskowany

1. Dokładnie umyj borówki.

Obraz

2. Przelej jogurt borówkowy do miseczki.

Obraz

3. Nabij borówkę na wykałaczkę (pamiętaj, że musisz zrobić to dokładnie, bo w innym razie borówka spadnie).

Obraz

4. Nabitą borówkę zanurz w jogurcie tak, aby dokładnie była nim pokryta.

Obraz
Obraz

5. Umieść borówkę na blaszce wyłożonej papierem woskowanym i wyjmij wykałaczkę. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi borówkami.

Obraz

6. Kiedy wszystkie borówki znajdą się na blaszce, włóż ją do zamrażarki na godzinę.

Obraz

7. Po godzinie wyjmij borówki z zamrażarki i przełóż je do miseczki. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie