PrzepisDeseryNabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!

Nabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!

Nabiła borówki na wykałaczki, zanurzyła w jogurcie i zamroziła. Efekt - zdrowa i pyszna przekąska!
Ala Krauzowicz
06.05.2016 16:59, aktualizacja: 17.05.2017 14:56

Borówki są bardzo smacznym i zdrowym owocem. Warto je regularnie spożywać, ponieważ posiadają wiele cennych właściwości zdrowotnych.

Między innymi polepszają nasz wzrok oraz pracę serca, zmniejszają ryzyko zachorowania na raka oraz oczyszczają organizm ze zbędnych toksyn.

Ostatnio natknęłam się na bardzo prosty sposób na przyrządzenie super deseru z tych pysznych owoców.

Dokładną instrukcję znajdziesz poniżej.

Obraz

Składniki:

  • 170 g borówek amerykańskich
  • 170 g jogurtu borówkowego/jagodowego
  • wykałaczki
  • papier woskowany

1. Dokładnie umyj borówki.

Obraz

2. Przelej jogurt borówkowy do miseczki.

Obraz

3. Nabij borówkę na wykałaczkę (pamiętaj, że musisz zrobić to dokładnie, bo w innym razie borówka spadnie).

Obraz

4. Nabitą borówkę zanurz w jogurcie tak, aby dokładnie była nim pokryta.

Obraz
Obraz

5. Umieść borówkę na blaszce wyłożonej papierem woskowanym i wyjmij wykałaczkę. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi borówkami.

Obraz

6. Kiedy wszystkie borówki znajdą się na blaszce, włóż ją do zamrażarki na godzinę.

Obraz

7. Po godzinie wyjmij borówki z zamrażarki i przełóż je do miseczki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także