Chcesz mieć zdrowe serce? Zacznij dzień od szklanki tego soku

Ten sok sprawi, że twój organizm dosłownie odmłodnieje. Pij go choćby codziennie, a szybko zauważysz efekty. Jego przygotowanie to bułka z masłem, a smak spowoduje, że szybko się od niego uzależnisz. I dobrze!

ObrazekSok "bomba witaminowa" - Pyszności; foto: Canva

To, że warzywa i owoce powinniśmy jeść codziennie, to teoretycznie banał, o którym wiedzą nawet dzieci. Jednak podczas gdy staramy się dbać o to, by nasze pociechy każdego dnia dostały taką porcję witamin, tak o sobie zdarza nam się najzwyczajniej w świecie zapomnieć. Pokroić sobie jabłuszko? Przygotować do pracy marchewkę do pochrupania? Bardzo chętnie, ale czy wraz z tym zestawem dostaniemy dodatkową godzinę do doby?

Obrazek
Sok "bomba witaminowa" - Pyszności; foto: Canva

Znamy to z autopsji i wiemy też, co można na to poradzić. Powiemy to bez ogródek: zainwestuj w wyciskarkę wolnoobrotową. Wiemy, jak jest. Też żyjemy w Polsce. Jednak ten zakup szybko ci się zwróci. Dzięki niemu przygotujesz soki, które w chwilę postawią cię, twoje serce i inne narządy na nogi, a ty nie będziesz musiał uzupełniać witalności drogimi medykamentami z apteki.

Jeśli dałeś się przekonać, to przygotowaliśmy dla ciebie przepis na idealny sok. Jego główne składniki, burak i seler to dosłownie sposób na wydłużenie życia. Wspierają pracę serca poprzez obniżanie ciśnienia krwi i regulowanie poziomu cukru. Ponadto seler ma jeszcze jedną ciekawą funkcję, która na pewno zainteresuje panów. Przeczytasz o niej, klikając w ten link. 

Sok "bomba witaminowa" - przepis

Składniki:

Obrazek
Sok "bomba witaminowa" - Pyszności; foto: Canva

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj, a buraka i selera obierz (jeśli używasz młodego selera, skórkę wystarczy zeskrobać). Pokrój je teraz na kilka mniejszych kawałków i umieść w wyciskarce wolnoobrotowej.
  2. Dodaj jeszcze po szklance świeżej żurawiny i borówek i wyciśnij sok.
  3. Jeśli nie posiadasz wyciskarki, nie rezygnuj z tego zdrowego soku. Możesz jeszcze poradzić sobie przy pomocy blendera, ale niezbędne wtedy będzie podgotowanie warzyw.
  4. Ta inwestycja w zdrowie wynagrodzi jednak odrobinę więcej czasu, jaki będzie potrzebny do przygotowania soku. Smacznego!

A skoro o zdrowiu mowa, zobacz jeszcze przeprowadzony przez nas wielki test białych kiełbas. Która zawiera najlepszy skład? Przekonasz się, oglądając ten filmik z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej