Szybka przekąska na bazie papieru ryżowego z dodatkiem szynki drobiowej, marchewki, szczypiorku i orzechów włoskich ma w sobie to "coś". Chrupiąca struktura i ciekawa mieszanka smaków zapada w pamięci na bardzo długo. Dokładną instrukcję, jak zrobić oryginalne trójkąciki, znajdziesz w wideo. Lista składników czeka poniżej.
Składniki:
- 40 g marchewki,
- 50 g szynki drobiowej,
- 1 łyżka orzeszków ziemnych,
- 2 łyżki szczypioru,
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 6 szt. papieru ryżowego.
Przydatne informacje:
- Papier ryżowy należy moczyć w wodzie do momentu, aż całkowicie zmięknie.
- Te przekąski są lżejsze niż np. sajgonki, bo nie są smażone w głębokim oleju.
- Chrupiące trójkąciki przygotowałem w airfryerze. Urządzenie powinno pracować ok. 5 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.