PrzepisUdka kurczaka w niezwykłej formie. Takich jeszcze nie jadłeś
Udka kurczaka w niezwykłej formie. Takich jeszcze nie jadłeś
Chrupiące udka z kurczaka w aromatycznych przyprawach to idealny przepis na obiad. Smakują nieziemsko, a ich przygotowanie jest bardzo proste.
Udka z kurczaka - Pyszności
Ewa
08.06.2023 | aktual.: 16.10.2023 10:45
Pieczone udka to jeden z ulubionych obiadów mojej rodziny. Ja również za nimi przepadam- przygotowanie jest szybkie i proste, a mięso kruche i smaczne. Dziś przygotowałam udka bez kości, w aromatycznej marynacie. Dzięki smażeniu na głębokim tłuszczu skórka staje się przyjemnie chrupiąca. Taki kurczak sprawdzi się nie tylko jako część obiadu, ale również pyszna przekąska na ciepło na wszelakie imprezy i spotkania z przyjaciółmi.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo:
Chrupiące udka z kurczaka
Składniki:
- 8 udek z kurczaka,
- 1/4 szklanki oleju roślinnego,
- 1 łyżka ziół prowansalskich,
- 2 łyżki słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 jaja,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- 1,5 szklanki bułki tartej.
Sposób przygotowania: