Pyszne ciasto delicja w rozmiarze XXL

Ciasto delicja musiało znaleźć się w naszym zbiorze na genialne słodkości. Mamy ogromną słabość do tych łakoci, dlatego przygotowanie gigantycznego ciasta z ich motywem było czystą przyjemnością.

Obrazek
Pyszności

Jak delicja, to tylko w największym rozmiarze ?

A jeśli kochasz czekoladę, nasz przepis na pyszne babeczki z tym składnikiem też Ci się spodoba ?

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 500 g czekolada mleczna
  2. 2 szt. galaretki wiśniowe
  3. 2 szt. galaretki brzoskwiniowe
  4. 1,5 l gorącej wody podzielona na pół

Biszkopt

  1. 1 szkl. mąka pszenna
  2. 6 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 1 szkl. cukier drobny
  5. 1/2 łyżki ocet

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem.

Obrazek

2. W osobnej misce połącz żółtka, ocet i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Połącz ze sobą białka i żółtka. Na samym końcu dodaj przesianą mąkę i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W międzyczasie rozpuść po 2 galaretki smakowe w 750 ml gorącej wody. Po czym przelej je do patelni.

Obrazek

5. Gotowy i ostudzony biszkopt podziel na pół. Następnie umieść na każdym gotową galaretkę.

Obrazek

6. Dodaj rozpuszczoną czekoladę, zaczynając od boków. Nie zapomnij także o zrobieniu szachownicy na górze. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Dorzucam do rosołu zamiast natki pietruszki. Ma wtedy lepszy smak i aromat
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Dziadek poradził, jak przechowywać ziemniaki na zimę. Nie będą puszczać pędów aż do wiosny
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis