Czekorzechowe babeczki

Babeczek nigdy za wiele, zwłaszcza jeśli ukryte są w nich pyszne rarytasy. Jeśli lubisz takie kombinacje, ten przepis jest dla Ciebie!
Składniki:
Porcje- 50 g mąka
- 60 g cukier
- 1 szt. jajko
- 50 g masło miękkie
- 150 g czekolada roztopiona
- 6 szt. ferrero rocher
- 1 szkl. bita śmietana
- kakao do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier, jajko oraz miękkie masło.
- Następnie dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie wymieszaj. Przełóż powstałą mieszankę do formy na babeczki.
- W każdym otworze umieść po jednym ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe babeczki udekoruj przy pomocy bitej śmietany i kakao. Smacznego!
Komentarze