in

Czekorzechowe babeczki

Babeczek nigdy za wiele, zwłaszcza jeśli ukryte są w nich pyszne rarytasy. Jeśli lubisz takie kombinacje, ten przepis jest dla Ciebie!

Czekorzechowe babeczki - słodkości
Czekorzechowe babeczki - słodkości
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier, jajko oraz miękkie masło.
    W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier, jajko oraz miękkie masło.
  2. Następnie dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie wymieszaj. Przełóż powstałą mieszankę do formy na babeczki.
    Następnie dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie wymieszaj. Przełóż powstałą mieszankę do formy na babeczki.
  3. W każdym otworze umieść po jednym ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdym otworze umieść po jednym ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Gotowe babeczki udekoruj przy pomocy bitej śmietany i kakao. Smacznego!
    Gotowe babeczki udekoruj przy pomocy bitej śmietany i kakao. Smacznego!