Kuchnia śląska
kuchnia śląskaNa każdą imprezę rodzinną robię śląską kopę. Wszyscy goście są nią zachwyceni
Marzena Pęcak
kuchnia śląskaZ piosenki zna ją każdy, ale jedzą tylko Ślązacy. Głównym składnikiem jest czerstwy chleb
Ewa Malinowska
kuchnia śląskaKiedyś była obowiązkowym deserem na śląskich weselach. Dziś mało kto wypowie poprawną nazwę
Karina Czernik
kuchnia śląskaKiedyś były prawdziwym rarytasem. Dziś o nich nie pamiętamy, a rozpływają się w ustach
Ewa Malinowska
kuchnia śląskaKuzynka ze Śląska co roku przynosi na Wigilię takie śledzie. Goście wymiatają półmisek do czysta
Ewa Malinowska
kuchnia śląskaCiaperkotlety opanowały moją kuchnię. Wyglądają jak mielone, ale nie mają ani grama mięsa
Jakub Suliga
kuchnia śląskaŚląski rosół jest wyjątkowy w smaku. Wszystko przez składnik, o którym reszta Polski nawet nie pomyśli
Marzena Pęcak