Świąteczne babeczki renifery

Już niedługo Święta Bożego Narodzenia. W związku z tym czas pomyśleć o pysznych świątecznych przekąskach, którymi zaskoczysz swoją rodzinkę.

Obrazek
Pyszności

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na pyszne babeczki renifery. Są po prostu przeurocze i muszę przyznać, że zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 180 g masło
  2. 180 g cukier puder dodatkowo 3 łyżki
  3. 250 g śmietanka 30%
  4. 200 g serek mascarpone
  5. precelki przełamane
  6. M&M-sy czerwone
  7. oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej
  8. 3 jajka
  9. 1 łyżeczka olejek waniliowy
  10. 3/4 łyżeczki cynamon
  11. 2 łyżeczki przyprawa piernikowa
  12. 1 szczypta sól
  13. 180 g mąka
  14. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  15. 2 łyżki mleko
Sposób przygotowania:
1. Ubijaj ze sobą masło z 180 g cukru pudru przez ok. 8 minut, a następnie stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodaj olejek waniliowy, cynamon, przyprawę piernikową, sól. Następnie połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Uzyskaną masę rozłóż do foremek na babeczki i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 18 minut.
2. Za pomocą miksera wymieszaj ze sobą śmietankę 30 %, cukier puder i mascarpone. Uzyskaną masę przełóż do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją na wierzch upieczonych babeczek.
3. Do każdej babeczki wbij po dwóch kawałkach precli tak, aby przypominały rogi, po dwóch oczkach i po jednym M&M's, który posłuży jako nosek.
4. I gotowe. Babeczki przechowuj w lodówce.
5. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok