Babeczki leśny mech to nasz sprawdzony patent na genialny deser na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się zarówno na imprezie urodzinowej, jak i kameralnym spotkaniu rodzinnym. Za każdym razem robią furorę!
1. Cały proces rozpocznij od zblendowania szpinaku.
2. Następnie połacz w misce jajka i cukier.
3. Kiedy uzyskasz konsystencję puszystej mieszanki, dodaj do miski olej.
4. Nie zapomnij również o zblendowanym szpinaku, mące oraz proszku do pieczenia.
5. Gotową mieszankę przełóż do foremek na muffiny, po czym wstaw do piekarnika na ok. 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
6. W międzyczasie przygotuj krem do babeczek. W tym celu zmiksuj mascarpone i cukier puder. Kiedy ubijesz składniki, zacznij dodawać stopniowo schłodzoną śmietankę.
7. Na ostudzonych babeczkach (przy pomocy rękawa cukierniczego) rozprowadź krem. Następnie posyp delikatnie pokruszoną babeczką i dodaj świeże owoce.