PrzepisDeseryJajeczne babeczki

Jajeczne babeczki

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych babeczek. Oczywiście muszą mieć one temat przewodni - jajka.

Jajeczne babeczki
Frania

12.04.2019 | aktual.: 31.10.2019 15:53

I nam udało się połączyć oba te światy w cudowną całość, której nie można powiedzieć nie ?

Składniki:

Babeczki

  1. 1,5 szkl. mąka
  2. 1/2 szkl. cukier
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  5. 1 szczypta sól
  6. 270 ml mleko
  7. 1 łyżeczka ocet jabłkowy
  8. 1/3 szkl. olej
  9. 1 puszka brzoskiwnie mała
  10. 1 szczypta sól

Lukier

  1. 30 g masło miękkie
  2. 60 g serek śmietankowy
  3. 250 g cukier puder

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz cukier.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie