WAŻNE
TERAZ

Jest oświadczenie. Trump cierpi na przewlekłą niewydolność żylną

Ciasto schoko bons bez pieczenia to hit każdej imprezy. Fani czekolady będą w siódmym niebie

Kiedy to ciasto pojawia się na stole, łyżeczki od razu idą w ruch. Nietypowy sernik szybko zjedna sobie podniebienia zarówno mniejszych, jak i tych większych miłośników słodkości. Nie sposób mu się oprzeć, więc warto przygotować się na prośby o dokładkę i zdradzenie przepisu.

Schoko bons bez pieczeniaSchoko bons bez pieczenia
Źródło zdjęć: © Pyszności.pl
Ewa MalinowskaDaria Rudny-Dul

Ten pyszny deser kinder bez pieczenia szybko stanie się twoim popisowym ciastem. Pokochają go wszyscy ci, którzy miłością darzą słodkości znanej marki. Po co jednak zjadać jedno czekoladowe jajko, skoro można mieć cały kawałek ciasta tylko dla siebie?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sernik schoko bons bez pieczenia. To deser, który zachwyci każdego swoją aksamitną teksturą

Ciasto bez pieczenia schoko bons

Największą wadą tego ciasta jest fakt, że trzeba nim się dzielić z innymi, bo smakuje wszystkim. Spód przygotowany z herbatników, masa z bitej śmietany i mascarpone oraz solidna dawka czekolady sprawią, że znad talerzy słychać będzie jedynie pełne uznania pomruki.

To idealne ciasto na większe i mniejsze okazje. Śmiało może zastąpić nawet urodzinowy tort. Na dodatek przepis jest tak łatwy, że poradzi sobie z nim każdy. Nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w kuchni, to ciasto z pewnością ci się uda.

Składniki:

  • 150 g herbatników maślanych,
  • 250 g herbatników kakaowych,
  • 500 g serka mascarpone,
  • 330 ml śmietanki 30 proc.,
  • 1 śmietan fix,
  • 100 g schoko bonsów. 

Polewa: 

  • 100 ml śmietanki 30 proc., 
  • 100 g schoko bonsów, 
  • 200 g czekolady mlecznej. 

Dekoracja: 

  • 150 g schoko bonsów, 
  • 50 g białej czekolady,
  • listki mięty.

Wybrane dla Ciebie

Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok