Córka Ewy Kasprzyk schudła 30 kg bez wysiłku. Nie była na diecie, ale trzymała się jednej zasady

Córka Ewy Kasprzyk, Małgorzata Bernatowicz, pojawiła się z mamą na konferencji prasowej kliniki La Perla. Od razu dało się zauważyć jej przemianę. Kobieta schudła aż 30 kilogramów. Co ciekawe, nie była na diecie. Jaki więc jest jej sekret?

ObrazekCórka Ewy Kasprzyk przeszła metamorfozę (youtube/the voice of poland)
Paulina Hermann

Małgorzata Bernatowicz ukończyła anglistykę, ale postanowiła rozwinąć się w całkiem innym kierunku. Postawiła na muzykę. Mogliśmy oglądać ją w "Must be the music" - programie, który transmitowany był na Polsacie. Występowała wtedy z zespołem MashMish.

Córka Ewy Kasprzyk pojawiła się na salonach. Przyćmiła swoją matkę

Kobieta pokazała się w całkiem nowym wydaniu. Jest lżejsza o prawie 30 kg i nie można oderwać od niej wzroku. Najciekawsze jest to, że nie katowała się żadną dietą. Zastanawiacie się, w jaki więc sposób udało się jej tyle zrzucić?

- Zrobiłam to delikatnie, stopniowo i właściwie w ogóle bez wysiłku. Nie byłam na żadnej konkretnej diecie. Korzystałam z rad medycyny chińskiej. Starałam się jeść trzy ciepłe posiłki dziennie . Dużo trenowałam, ale pozwalałam też swojemu ciału odpocząć, kiedy tego potrzebowało. Bez przeforsowania organizmu - mówiła w wywiadzie dla Plotka.

Trzy ciepłe posiłki to jedna z najważniejszych zasad medycyny chińskiej. W diecie kluczowy jest podział na posiłki zimne i ciepłe. Chińczycy zrezygnowali nawet z picia chłodnej wody. Stawiają na lekkie i krótko gotowane dania. Córka Ewy Kasprzyk skrupulatnie się do tego stosuje.

Obrazek
Córka Ewy Kasprzak (Instagram)

Śniadanie jest najważniejsze

Mieszkańcy Chin na pierwszy posiłek jedzą... zupę. Ściślej mówiąc jest to congee, czyli kleik gotowany przez cztery godziny na ryżu. Danie to rozgrzewa i syci na bardzo długo. Ponadto wspomaga pracę jelit. Można spożywać je w klasycznej wersji bez żadnych dodatków lub podać z owocami.

Córka Ewy Kasprzyk starała się korzystać też z innych zasad medycyny chińskiej. Na szczególną uwagę zasługuje ta dotycząca produktów wychładzających. Muszą być one całkowicie wyeliminowane z diety - przynajmniej w formie surowej. Na liście znalazły się surowe warzywa i owoce, jogurty, cytrusy, twarogi oraz produkty z białej mąki. Możemy je jednak ugotować lub upiec.

Wybrane dla Ciebie
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Dziadek robił po każdym świniobiciu. Zwykły gulasz może się schować
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Każdy kęs rozpływa się w ustach. Do kawy robię szybkie oponki z cynamonową posypką
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w "MasterChefie"
Jak zrobić deser Zefir? Mistrz cukiernictwa zdradził swój przepis w "MasterChefie"
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
Ania z "Rolnik szuka żony" pokazała, jak zrobić surówkę z buraczków. Idealna do słoików na zimę
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
To niedoceniana część mięsa. Bardzo delikatna i soczysta
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół
Na Wszystkich Świętych robię duży gar tej zupy. Rozgrzewa i syci lepiej niż rosół