Cukinia faszerowana śmietankowym miksem

Cukinia faszerowana śmietankowym miksem skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia 😊

Obrazek
Pyszności

Dzisiejszy obiad przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia
  2. 8 plastrów boczek
  3. 180 g serek śmietankowy
  4. 100 g mozzarella
  5. 150 g szpinak podsmażony na maśle
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podzielenia cukinii na pół, po czym wydrąż zawartość.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, mozzarellę, podsmażony szpinak, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Umieść przygotowany farsz w wydrążonych warzywach.

Obrazek

4. Następnie opleć plastrami boczku.

Obrazek

5. I na koniec wstaw do Ovi na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Bostońskie ciasto z kremem. Jest łatwe, a robi ogromne wrażenie
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
Mini pizze bez mąki. Ten zielony spód robi robotę
Do krupniku dodaję tylko taką kaszę. Delikatnie zagęszcza zupę i zbawiennie działa na jelita
Do krupniku dodaję tylko taką kaszę. Delikatnie zagęszcza zupę i zbawiennie działa na jelita
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯