PrzepisCukinia z piekarnika w formie łódki

Cukinia z piekarnika w formie łódki

Cukinia z piekarnika w formie łódki to smaczne, szybkie i proste danie dla całej rodziny. Warzywna mieszanka w najlepszym wydaniu!

Cukinia z piekarnika w formie łódki
Pyszności

19.11.2020 | aktual.: 20.11.2020 10:16

Składniki:

  1. 2 szt. cukinia
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 1 puszka czarna fasola
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1 puszka kukurydza
  6. 1 puszka pomidory w kawałkach w sosie
  7. 1/4 szkl. żółty ser
  8. 1 łyżeczka kminek
  9. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Podziel cukinię na pół (wzdłuż) i zrób w każdym kawałku wgłębienie.

Obraz

2. Wydrążone kawałki cukinii połącz w misce z: fasolą, kukurydzą, pomidorami, solą i kminem. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Powstałą mieszankę przełóż do przygotowanych łódek z cukinii.

Obraz

4. Posyp żółtym serem i piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie