Dodaj do kawy. Pomoże spalić oponkę z brzucha

Odchudzająca kawa? To naprawdę działa! Kawa z tymi dodatkami przyspiesza przemianę materii i wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Wypij ją zamiast zwyczajowej filiżanki kawy z mlekiem lub małej czarnej, a szybko zobaczysz efekty.

Ochudzająca kawaOchudzająca kawa
Źródło zdjęć: © Getty Images | Stefano Madrigali

Kawa najlepiej smakuje rano. Pobudza nas i dodaje energii do pracy czy nauki. Co, jeśli można połączyć przyjemne z pożytecznym i delektując się smakiem kawy, gubić też zbędne kilogramy? Wystarczy, że zamiast cukru, śmietanki i innych kalorycznych dodatków, dodamy do niej imbir i cynamon. Te przyprawy spalają bowiem tłuszcz w zawrotnym tempie.

Jak działa na nasz organizm kawa z imbirem i cynamonem?

Kawa przyspiesza przemianę materii. Kofeina działa też pobudzająco i zmniejsza łaknienie. Tak więc pijąc kawę, nie tylko szybciej spalimy tkankę tłuszczową, ale też dostarczymy organizmowi mniej kalorii.

Cynamon i imbir należą do grupy termogeników — substancji przyspieszających przemianę materii. Cynamon ogrzewa organizm, spalając przy tym kalorie. Spożycie tej przyprawy może obniżyć poziom glukozy we krwi nawet o 30 procent. Reguluje też poziom insuliny, dzięki czemu znacznie zmniejsza łaknienie. Nie musimy obawiać się więc napadów wilczego głodu. Cynamon obniża też poziom cholesterolu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Obłędny deser z mleka i truskawek

Imbir działa na nasz organizm podobnie jak cynamon. Dzięki imbirowi spalamy więcej kalorii, co bezpośrednio przekłada się na spadek wagi. Właściwości odchudzające tej przyprawy są potwierdzone badaniami naukowymi. Imbir pobudza ślinianki do produkcji śliny, a także zwiększa wydzielanie soków żołądkowych, wspomagając tym samym procesy trawienne i przyspieszając metabolizm. Imbir obniża apetyt i sprawia, że mamy mniejszą ochotę na słodycze i niezdrowe, śmieciowe jedzenie.

Przepis na kawę z imbirem i cynamonem

Składniki:

  • podwójne espresso
  • ½ łyżeczki świeżego startego imbiru
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Do kawy dodajemy imbir i cynamon. Mieszamy.
  2. Jeśli nie lubimy mocnej kawy, możemy rozcieńczyć ją odrobiną wody. Można dodać też do niej mleko roślinne.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska