Dodaj do kawy. Pomoże spalić oponkę z brzucha

Odchudzająca kawa? To naprawdę działa! Kawa z tymi dodatkami przyspiesza przemianę materii i wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Wypij ją zamiast zwyczajowej filiżanki kawy z mlekiem lub małej czarnej, a szybko zobaczysz efekty.

Ochudzająca kawaOchudzająca kawa
Źródło zdjęć: © Getty Images | Stefano Madrigali

Kawa najlepiej smakuje rano. Pobudza nas i dodaje energii do pracy czy nauki. Co, jeśli można połączyć przyjemne z pożytecznym i delektując się smakiem kawy, gubić też zbędne kilogramy? Wystarczy, że zamiast cukru, śmietanki i innych kalorycznych dodatków, dodamy do niej imbir i cynamon. Te przyprawy spalają bowiem tłuszcz w zawrotnym tempie.

Jak działa na nasz organizm kawa z imbirem i cynamonem?

Kawa przyspiesza przemianę materii. Kofeina działa też pobudzająco i zmniejsza łaknienie. Tak więc pijąc kawę, nie tylko szybciej spalimy tkankę tłuszczową, ale też dostarczymy organizmowi mniej kalorii.

Cynamon i imbir należą do grupy termogeników — substancji przyspieszających przemianę materii. Cynamon ogrzewa organizm, spalając przy tym kalorie. Spożycie tej przyprawy może obniżyć poziom glukozy we krwi nawet o 30 procent. Reguluje też poziom insuliny, dzięki czemu znacznie zmniejsza łaknienie. Nie musimy obawiać się więc napadów wilczego głodu. Cynamon obniża też poziom cholesterolu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Obłędny deser z mleka i truskawek

Imbir działa na nasz organizm podobnie jak cynamon. Dzięki imbirowi spalamy więcej kalorii, co bezpośrednio przekłada się na spadek wagi. Właściwości odchudzające tej przyprawy są potwierdzone badaniami naukowymi. Imbir pobudza ślinianki do produkcji śliny, a także zwiększa wydzielanie soków żołądkowych, wspomagając tym samym procesy trawienne i przyspieszając metabolizm. Imbir obniża apetyt i sprawia, że mamy mniejszą ochotę na słodycze i niezdrowe, śmieciowe jedzenie.

Przepis na kawę z imbirem i cynamonem

Składniki:

  • podwójne espresso
  • ½ łyżeczki świeżego startego imbiru
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Do kawy dodajemy imbir i cynamon. Mieszamy.
  2. Jeśli nie lubimy mocnej kawy, możemy rozcieńczyć ją odrobiną wody. Można dodać też do niej mleko roślinne.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
To najlepszy farsz do pierogów na wigilię. Kapusta jest miękka, delikatna, ale nie brakuje jej smaku
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Żadna woda czy mleko. Wybieram inny płyn do moczenia i suszone grzyby są mięciutkie, a smak jeszcze wyraźniejszy
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Odkąd zrobiłam pierwszy raz, rodzina nie chce słyszeć o innym. Jest tak kremowy i delikatny, że rozpływa się w ustach
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Kiedy stawiam na stolę tę sałatkę, wszyscy się uśmiechają. Jest hitem każdego spotkania rodzinnego
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Na święta zrobię ten szybki deser. Potrzeba tylko kilku składników, a jest puszysty jak obłoczek
Czekoladowe ciasto przekładam pysznym kremem. Wszyscy pytają o ten przepis
Czekoladowe ciasto przekładam pysznym kremem. Wszyscy pytają o ten przepis
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
Nigdy nie dodawaj do sałatki jarzynowej. Szybko skiśnie i się zepsuje
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
W latach 90. nie mogło zabraknąć jej na imprezowym stole. Na pewno zrobię ją w święta
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀