12 najdziwniejszych smaków lodów na świecie, a wśród nich o smaku piwa lub viagry

Jeśli chodzi o kuchnię, myślałam, że nic mnie już nie zdziwi. A jednak ostatnio przeżyłam prawdziwy szok. A wszystko przez szalone, a zarazem dziwne kombinacje lodów.

Obrazek
Frania

Przygotujcie się na ostrą jazdę, bo naprawdę będzie się działo!

#1 Lody majonezowe

I od razu zaczynamy z przytupem. Połączenie lodów i majonezu? Ten niezwykły smak powstaje w małej szkockiej lodziarni.

#2 Cheddar w postaci lodów

Wiem, że może trudno w to uwierzyć, ale faktycznie istnieje lokal, który serwuje klientom lody o smaku angielskiego sera. Gdzie można je zamówić? W lodziarni na Manhattanie, w której klient ma do wyboru aż 48 oryginalnych smaków!

#3 Pizzowe lody

Tak, takie lody naprawdę istnieją. I można skosztować ich w USA, a dokładnie w dzielnicy Queens w Nowym Yorku. W czym tkwi sekret niesamowitego deseru? Otóż jest to miks następujących smaków: czosnek, oregano, ser i pomidory.

#4 Lody o smaku viagry

Obrazek

To chyba najbardziej zaskakująca forma lodów w naszym zestawieniu. Lody o smaku viagry... To chyba nie wymaga dodatkowego komentarza ?

#5 Lody Fish&Chips

Obrazek

Popularna na całym świecie przekąska doczekała się także swojego odpowiednika w postaci lodów! Chcielibyście ich skosztować? PS. podawane są w wafelku!

#6 Lody o smaku czosnkowym

Myśląc o lodach w życiu nie wpadłabym na połączenie ich z czosnkiem, a jednak jest to możliwe! Zazwyczaj ten rodzaj lodów to nic innego jak kombinacja czosnku z czekoladą lub wanilią. Jeśli lubicie takie dziwne połączenia, mam jeszcze jedną dobrą wiadomość - są również produkowane lody cebulowe!

#7 Lody bekonowe

Na naszej liście nie mogło zabraknąć również lodów o smaku bekonowym. Jeśli chcecie spróbować tego wyjątkowego smaku, musicie koniecznie odwiedzić Waszyngton.

#8 Lody o smaku piwa

Mamy też dobrą wiadomość dla fanów piwa. Coraz wiekszą popularnością cieszą się lody właśnie o tym smaku. Co więcej, istnieje receptura na bazie której łączy się piwo z czekoladą. Co sądzicie o takim połączeniu?

#9 Lody z kawiorem

Obrazek

A może jesteście fanami kawioru? Jeśli tak, możecie je zamówić w wersji lodów. Lokal, który je serwuje znajduje się w Los Angeles.

#10 Lody o smaku spaghetti

Kocham spaghetti, ale w życiu nie wpadłabym na to, aby podać je w formie lodów. A jednak jest to możliwe i muszę Wam zdradzić, że z chęcią bym ich skosztowała ?

#11 Marchewkowe curry

Marchewka w połączeniu z curry i to jeszcze w formie deseru? Jak widać wszystko jest możliwe!

#12 Lody z dodatkiem rozmarynu

I na koniec coś zielonego ☺️ Oto lody z rozmarynem, orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, czy też migdałami.

Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥