12 najdziwniejszych smaków lodów na świecie, a wśród nich o smaku piwa lub viagry

Jeśli chodzi o kuchnię, myślałam, że nic mnie już nie zdziwi. A jednak ostatnio przeżyłam prawdziwy szok. A wszystko przez szalone, a zarazem dziwne kombinacje lodów.

Obrazek
Frania

Przygotujcie się na ostrą jazdę, bo naprawdę będzie się działo!

#1 Lody majonezowe

I od razu zaczynamy z przytupem. Połączenie lodów i majonezu? Ten niezwykły smak powstaje w małej szkockiej lodziarni.

#2 Cheddar w postaci lodów

Wiem, że może trudno w to uwierzyć, ale faktycznie istnieje lokal, który serwuje klientom lody o smaku angielskiego sera. Gdzie można je zamówić? W lodziarni na Manhattanie, w której klient ma do wyboru aż 48 oryginalnych smaków!

#3 Pizzowe lody

Tak, takie lody naprawdę istnieją. I można skosztować ich w USA, a dokładnie w dzielnicy Queens w Nowym Yorku. W czym tkwi sekret niesamowitego deseru? Otóż jest to miks następujących smaków: czosnek, oregano, ser i pomidory.

#4 Lody o smaku viagry

Obrazek

To chyba najbardziej zaskakująca forma lodów w naszym zestawieniu. Lody o smaku viagry... To chyba nie wymaga dodatkowego komentarza ?

#5 Lody Fish&Chips

Obrazek

Popularna na całym świecie przekąska doczekała się także swojego odpowiednika w postaci lodów! Chcielibyście ich skosztować? PS. podawane są w wafelku!

#6 Lody o smaku czosnkowym

Myśląc o lodach w życiu nie wpadłabym na połączenie ich z czosnkiem, a jednak jest to możliwe! Zazwyczaj ten rodzaj lodów to nic innego jak kombinacja czosnku z czekoladą lub wanilią. Jeśli lubicie takie dziwne połączenia, mam jeszcze jedną dobrą wiadomość - są również produkowane lody cebulowe!

#7 Lody bekonowe

Na naszej liście nie mogło zabraknąć również lodów o smaku bekonowym. Jeśli chcecie spróbować tego wyjątkowego smaku, musicie koniecznie odwiedzić Waszyngton.

#8 Lody o smaku piwa

Mamy też dobrą wiadomość dla fanów piwa. Coraz wiekszą popularnością cieszą się lody właśnie o tym smaku. Co więcej, istnieje receptura na bazie której łączy się piwo z czekoladą. Co sądzicie o takim połączeniu?

#9 Lody z kawiorem

Obrazek

A może jesteście fanami kawioru? Jeśli tak, możecie je zamówić w wersji lodów. Lokal, który je serwuje znajduje się w Los Angeles.

#10 Lody o smaku spaghetti

Kocham spaghetti, ale w życiu nie wpadłabym na to, aby podać je w formie lodów. A jednak jest to możliwe i muszę Wam zdradzić, że z chęcią bym ich skosztowała ?

#11 Marchewkowe curry

Marchewka w połączeniu z curry i to jeszcze w formie deseru? Jak widać wszystko jest możliwe!

#12 Lody z dodatkiem rozmarynu

I na koniec coś zielonego ☺️ Oto lody z rozmarynem, orzeszkami ziemnymi, orzechami włoskimi, czy też migdałami.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej