Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu :)
Pyszności
Składniki:
1/2 szt. cebula
4 plastry szynka
2 szt. jajka
1 szkl. bułka tarta
100 g serek śmietankowy
50 g pietruszka posiekana
50 g mozzarella
50 g parmezan
2 szczypty sól
2 szczypty pieprz
2 szt. pierś z kurczaka
1 szkl. mąka
Sposób przygotowania:
1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.
2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.
4. Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.
5. Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko :)