Faszerowana pierś z kurczaka

Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 4 plastry szynka
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta
  5. 100 g serek śmietankowy
  6. 50 g pietruszka posiekana
  7. 50 g mozzarella
  8. 50 g parmezan
  9. 2 szczypty sól
  10. 2 szczypty pieprz
  11. 2 szt. pierś z kurczaka
  12. 1 szkl. mąka
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

3. Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obrazek

4. Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

5. Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe