PrzepisDania główneFaszerowana pierś z kurczaka

Faszerowana pierś z kurczaka

Faszerowana pierś z kurczaka
Pyszności

27.02.2018 17:00, aktual.: 11.04.2018 16:06

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem przygotowaliśmy genialny dodatek do dań, który świetnie sprawdzi się również jako przekąska. Jeśli lubicie takie połączenia, nie możecie przegapić tego przepisu :)

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 4 plastry szynka
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta
  5. 100 g serek śmietankowy
  6. 50 g pietruszka posiekana
  7. 50 g mozzarella
  8. 50 g parmezan
  9. 2 szczypty sól
  10. 2 szczypty pieprz
  11. 2 szt. pierś z kurczaka
  12. 1 szkl. mąka
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, szynkę z cebulą, pietruszkę, mozzarellę i parmezan. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obraz

3. Zrób kieszonki w piersi z kurczaka (jak na zdjęciu poniżej) i nafaszeruj je wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

4. Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Następnie obtocz je w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Smaż kurczaka do chwili, aż nabierze złocistego koloru. I to wszystko :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także