PrzepisFitFilet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!

Filet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!

Filet z kurczaka stał się bazą pysznego i fitowego obiadu. I to w stylu hasselback. Obok takiej kombinacji nie da się przejść obojętnie ?

Filet z kurczaka á la hasselback. Nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta!
Pyszności

27.07.2020 | aktual.: 16.08.2020 15:54

W przygotowaniu farszu do kurczaka pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 100 g świeży szpinak
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 100 g ser feta
  5. 50 g suszone pomidory
  6. 1/4 szkl. oliwa z oliwek
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 szczypta słodka papryka
  10. 1 szczypta ostra papryka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu do kurczaka. W tym celu połącz w robocie kuchennym: świeży szpinak, fetę, suszone pomidory, czosnek oraz oliwę z oliwek.

Obraz

2. Ponacinaj kurczaka (jak na zdjęciu poniżej). Następnie dopraw do smaku przy pomocy przypraw.

Obraz

3. Czas umieścić farsz w przygotowanych wcześniej nacięciach.

Obraz

4. Tak przygotowanego kurczaka wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe!

Obraz
Wybrane dla Ciebie