Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie

Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie i nic więcej nie potrzebujesz, aby przygotować pyszny obiad dla swoich bliskich. Ślinka cieknie od samego patrzenia 👍

Obrazek
Pyszności

Nasze bataty nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. bataty
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 50 g ser pleśniowy złocisty
  5. 3 łyżki olej roślinny
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 2 szt. filet z kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Zzoodluj bataty. Następnie połącz je z olejem roślinnym, suszonym czosnkiem, słodką papryką i solą. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie zrób nacięcie w piersi z kurczaka. W powstałej kieszonce umieść ser pleśniowy.

Obrazek

3. Owiń kurczaka doprawionymi batatami. Następnie piecz go w piekarniku przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis