Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie

Filet z kurczaka z serem pleśniowym w zoodlowanym batacie i nic więcej nie potrzebujesz, aby przygotować pyszny obiad dla swoich bliskich. Ślinka cieknie od samego patrzenia 👍

Obrazek
Pyszności

Nasze bataty nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. bataty
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 50 g ser pleśniowy złocisty
  5. 3 łyżki olej roślinny
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 2 szt. filet z kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Zzoodluj bataty. Następnie połącz je z olejem roślinnym, suszonym czosnkiem, słodką papryką i solą. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie zrób nacięcie w piersi z kurczaka. W powstałej kieszonce umieść ser pleśniowy.

Obrazek

3. Owiń kurczaka doprawionymi batatami. Następnie piecz go w piekarniku przez 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska