Pierwsza taka sytuacja w historii Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler po powrocie usłyszała gorzkie słowa

Restauracja Cudnie położona w Puławach to jeden z lokali, który postanowił wziąć udział w Kuchennych Rewolucjach. Pomimo dużego zaangażowania Magdy Gessler, przemiana restauracji nie wyszła tak, jakbyśmy się tego spodziewali. Prowadząca programu Kuchenne Rewolucje przyznała, że jest to "najdziwniejsza sytuacja ze wszystkich".

ObrazekDramatyczny finał kuchennych rewolucji - Pyszności; Foto: Kuchenne rewolucje
Agnieszka

Restauracja Cudnie

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Canva.com

Restauracja Cudnie znajduje się w Puławach. Lokal prowadzony był przez młodą parę, 22 - letnią Karolinę oraz 23 - letniego Damiana. Aby założyć restauracje, właściciele postanowili wziąć kredyt w wysokości  100 tys. złotych. Niestety problemy finansowe narastały z czasem, a zakochani coraz częściej kłócili się ze sobą.

W konsekwencji właściciele postanowili wziąć udział w Kuchennych rewolucjach. Magda Gessler wspaniale zmieniła wnętrze lokalu. Poza tym wprowadziła do menu nowe, smaczne dania takie jak karp wędzony z koglem - moglem i chrzanem, czy szparagi z zielonym sosem holenderskim. Zmianie uległa również nazwa restauracji - od teraz nazywała się Pełno w sieci.

Co ciekawe, pomimo doskonałych ocen klientów, którzy mieli szansę spróbować jedzenia podczas finałowej kolacji, do restauracji przychodziło bardzo niewielu gości. Warto zaznaczyć, że  knajpy biorące udział w programie Gessler, które serwowały średniej jakości jedzenie, mogły pochwalić się dużą frekwencją. Ludzie zwyczajnie są ciekawi efektu pracy Magdy Gessler. Tym razem czegoś jednak zabrakło.

Kuchenne rewolucje - dramatyczny finał

Piękne wnętrze oraz pyszne dania miały za zadanie przyciągnąć do restauracji nowych gości. Niestety tym razem Kuchenne rewolucje nie skończyły się tak, jakbyśmy się tego spodziewali. W związku z tym cztery tygodnie po uroczystej kolacji para postanowiła spotkać się z Magdą Gessler w restauracji U Fukiera. 

Nie rozumiem, dlaczego poprosili mnie o spotkanie tutaj? - zastanawiała się Magda Gessler

Para przyznała się do tego, że niestety musiała zamknąć restaurację. Problemy finansowe nadal nie dawały im spokoju.

Niestety restauracja jest zamknięta. Nie dotrwaliśmy do powrotu ze względów finansowych. Gości nie było zbyt wielu, więc utargi nie były zbyt duże. A nam studnia wyschła i nie było już skąd tej wody przysłowiowej brać - podkreślił Damian

Magda Gessler stwierdziła, że była to „najdziwniejsza sytuacja ze wszystkich”, która zdarza się wyjątkowo rzadko.

Wasza strata. Bardzo żałuję. Życzę wam szczęścia i nic więcej wam nie mogę powiedzieć - odpowiedziała Magda Gessler.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować prostą surówkę witaminową krok po kroku.

 
Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯