Gwiazdor disco polo schudł 40 kg. Wiemy, co zmienił w swojej diecie

Disco polo się kocha albo nienawidzi. Nie ma nic pomiędzy. Nie zmienia to faktu, że każdy z nas zna choć jedną piosenkę z tego gatunku. Śpiewamy je nawet na imprezach. Bartosz Jagielski wypuścił wiele weselnych hitów. Jednak w ostatnim czasie wokalista zachwycił fanów także swoją metamorfozą. W przeciągu pół roku zrzucił aż 40 kilogramów.

Bartosz Jagielski z zespołem AKCENTBartosz Jagielski z zespołem AKCENT
Źródło zdjęć: © Facebook | @BartoszJagielskiOfficial

"Zimna wódeczka" czy "Weź polewaj" to piosenki, które są puszczane na niemalże każdym weselu. Autorem piosenek jest Bartosz Jagielski, popularny piosenkarz disco polo. Wokalista przeszedł ogromną przemianę, bowiem w przeciągu ostatnich sześciu miesięcy stracił aż 40 kilogramów. Jaki jest sekret jego sylwetki?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zapiekanka z kurczakiem w sosie pomidorowym. Genialny obiad prosto z piekarnika

Wokalista disco polo stracił aż 40 kilogramów. Jaki jest jego sekret?

Bartosz Jagielski zrzucił 40 kilogramów w zaledwie pół roku. Obecnie wokalista zachwyca swoją sylwetką i nie ukrywa, że kosztowało go to wiele pracy. W wywiadzie z serwisem Plejada wyznał, że swoją przemianę zaczął od... odsunięcia się od osób, które w niego nie wierzyły.

— Razem z żoną wyrzuciliśmy z naszego bliskiego grona fałszywych przyjaciół, osoby, które ciągnęły nas w dół i które co chwilę mówiły, że coś się może nie udać — tłumaczył.

Jagielski przyznał też, że nie akceptował swojego ciała. Nie czuł się w nim dobrze i martwił się o swoje zdrowie, bowiem borykał się ze sporą nadwagą. W końcu postanowił to zmienić. Pięć miesięcy i 18 dni — tyle zajęło mu schudnięcie 40 kilogramów.

— Na samym początku dość brutalnie mówiłem o sobie, np. że wyglądam jak gruba świnia. Trzeba było sobie to powiedzieć szczerze, zasygnalizować, że nie jest idealnie — wyznał Bartosz Jagielski w wywiadzie.

Swoją metamorfozę zaczął od edukacji. Wyliczył swój deficyt kaloryczny i nauczył się czytać etykiety, dzięki czemu mógł dostarczyć organizmowi odpowiednią dawkę niezbędnych składników odżywczych.

Dieta to nie wszystko

Zdrowa i zbilansowana dieta to 70 proc. sukcesu. Pozostałe 30 proc. to aktywność fizyczna. Wokalista uczęszczał na siłownię, gdzie ćwiczył pod okiem trenerów. Po zrzuceniu nadprogramowych kilogramów poddał się zabiegom ujędrniającym, aby pozbyć się nadmiaru skóry. Trzeba przyznać, że efekt metamorfozy robi ogromne wrażenie.

Wybrane dla Ciebie
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil