Gwiazdy piją ten napój na potęgę. Dodaje energii i odchudza

Gwiazdy Hollywood lśnią na czerwonych dywanach, a nad ich sylwetką i zdrowiem zachwycają się miliony osób na całym świecie. Jednym z ostatnich hitów z Los Angeles jest switchel, nazywany też eliksirem piękna. Aby go przygotować, wcale nie musisz kupować biletów lotniczych do Stanów.

Switchel  - PysznościSwitchel - Pyszności
Źródło zdjęć: © Canva
Ewa Malinowska

Olśniewający wygląd gwiazd to praca wielu specjalistów od wizerunku, dietetyków, prywatnych kucharzy, trenerów fitness i chirurgów plastycznych. Sztab ekspertów dba o to, aby wyglądały perfekcyjnie w niemal każdych okolicznościach. Poza milionami na koncie ważne są również zdrowe nawyki, które pozwalają zadbać o organizm od środka. Stosować je może niemal każdy, a ostatni hit Hollywood z łatwością odtworzysz w swoim domu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Niebiańskie ciasto z truskawkami

Domowy energetyk

Switchel swoimi korzeniami sięga Karaibów i kolonialnej Ameryki. Kiedyś gasił pragnienie lepiej niż woda i dodawał energii rolnikom, dziś stał się hitem wśród hollywoodzkich gwiazd. Chociaż może brzmieć egzotycznie, to składniki wcale nie są aż tak niedostępne, jak mogłoby się wydawać - bez problemu znajdziesz je w większości sklepów. Popularny drink wzmacnia odporność, ułatwia walkę z infekcjami dróg oddechowych, korzystnie wpływa na trawienie, działa rozgrzewająco i poprawia krążenie krwi. Switchel wspiera również proces odchudzania, pobudzając przemianę materii. Sok z cytryny sprawia, że ten napój to witaminowa bomba.

Switchel  - Pyszności
Switchel - Pyszności © Canva

Hollywoodzki eliksir piękności to napój, który naprawdę warto dorzucić do swojej codziennej diety. Jest nie tylko smaczny i zdrowy, ale także korzystnie wpływa na wygląd i ogólne samopoczucie.

Switchel

Składniki:

  •     woda (najlepiej mineralna),
  •     1-2 łyżki octu jabłkowego,
  •     1-2 łyżki soku z cytryny,
  •     syrop klonowy,
  •     1 łyżka startego imbiru.

Sposób przygotowania:

  1. Do szklanki dodaj starty imbir oraz taką samą ilość octu jabłkowego i soku z cytryny.
  2. Uzupełnij całość wodą mineralną i dodaj do smaku syrop klonowy.
  3. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 12 godzin.

Po tym czasie napój jest już gotowy do spożycia. Syrop klonowy możesz zastąpić naszym polskim, smacznym miodem, który świetnie wzmocni odporność. Switchel warto też przygotować w większej ilości, aby nie powtarzać codzienniego tego procesu. W lodówce może stać do tygodnia.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku