Ania Starmach wyjawiła sekretny składnik idealnych naleśników. Zaledwie 2 łyżki działają cuda

Raz, dwa, trzy, naleśniki robisz ty! Takimi słowami Ania Starmach rozpoczyna swój film z instruktażem przyrządzania naleśników. Dodaje do niego jeden nietypowy składnik, na który pomysł, jak sama przyznaje, zapożyczyła od Mai Bohosiewicz. Jak wygląda przepis na idealne naleśniki od Ani Starmach? Przeczytajcie!

Idealne naleśniki od Ani StarmachIdealne naleśniki od Ani Starmach - Pyszności; foto: Canva, screen z filmu YouTube https://www.youtube.com/watch?v=GPkuA3fPpl8
Obrazek
Smażenie naleśników - Pyszności; foto: Canva

Ania Starmach jest wielką fanką nie tylko naleśników, ale wszelkich mącznych przysmaków, nie wykluczając ciast. Jest też wielbicielką przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Na YouTube można odnaleźć wiele takich perełek z udziałem kulinarnej gwiazdy. A to sernik z przepisu taty, to znów ciasteczka maślane z receptury babci.

Jesteś ciekawa, jak prezentuje się przepis na idealne naleśniki od Ani Starmach z sekretnym składnikiem? Oto on.

Idealne naleśniki od Ani Starmach

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 50 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Do miski wbij jajka i roztrzep ubijaczką. Następnie, nie przestając mieszać, dolej śmietankę, mąkę, mleko, masło i szczyptę soli.

Tak przygotowane ciasto do naleśników, jak wspomina Ania Starmach, ma mieć konsystencję śmietany. Patelnia natomiast ma być bardzo mocno nagrzana.

Smaż z obu stron i, co również podkreśla Ania, w ogóle się nie przejmuj, jeśli któryś naleśnik ci nie wyjdzie.

Obrazek
Naleśniki - Pyszności; foto: Canva

Naleśniki - rzecz łatwa, czy nie bardzo?

Zarówno przepis, pozytywna aura Ani Starmach, jak i jej luźne podejście do gotowania, które zaprezentowała w opisie filmiku, sprawiają, że każdy może uwierzyć we własne kulinarne siły i usmażyć idealne naleśniki.

A co powiesz na inne słodkie inspiracje z naszego kanału na YouTube? Oto jedna z nich.

Wybrane dla Ciebie

Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste