Dzięki temu prostemu trikowi z widelcem, przygotujesz idealne ziemniaki z piekarnika

W każdym polskim domu praktycznie codziennie podczas obiadu pojawiają się ziemniaki. Jest wiele różnych sposobów na ich przygotowanie, ale mój faworyt to ziemniaki z piekarnika.

Obrazek
Frania

I już za chwilę podzielę się z Tobą sprytnym trikiem, dzięki któremu przygotujesz idealne ziemniaki w pieczonej odsłonie. Tego nie możesz przegapić! ?

Obrazek

Sztuczka z widelcem

Jak się okazuje, aby przygotować perfekcyjne pieczone ziemniaki, potrzebujemy... widelca! Szaloną, a jednocześnie sprawdzoną metodą podzielił się szef kuchni One Pot.

Obrazek
One Pot Chef
  1. Na początek obieramy i myjemy ziemniaki. Po czym dzielimy je na połówki, a w przypadku dużych ziemniaków - na ćwiartki.
  2. Przy pomocy widelca robimy na każdym ziemniaku delikatny wzorek, tak aby powierzchnia ziemniaka nie była gładka. Dzięki temu zabiegowi, przygotowane ziemniaki będą chrupiące na maksa!
  3. Czas na przyprawy. I tu powinniśmy pamiętać o odpowiedniej ilości soli, dzięki której nasze ziemniaki nabiorą pięknego, złocistego koloru.
  4. I to wszystko!
Co myślisz o takim sposobie przygotowania ziemniaków? Wypróbujesz ten trik jeszcze dzisiaj? ?

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis