Jajko wybuchło jej w twarz. Ma groźne poparzenia

Nie wszystko, co widzimy w internecie, powinniśmy powtarzać w domu. Niektóre triki kuchenne nie powinny ujrzeć światła dziennego, bo mogą być naprawdę niebezpieczne dla naszego zdrowia i życia. Przekonała się o tym Shafia Bashir z Wielkiej Brytanii, której jajko eksplodowało prosto w twarz. Jak to się stało? 

ObrazekPyszności - Fot. Getty Images

Mogłoby się wydawać, że trik z jajkiem w kuchence mikrofalowej jest naprawdę świetny. Czego chcieć więcej, gdy może być gotowe do spożycia w mniej niż minutę? Okazuje się jednak, że nie warto go wypróbowywać, bo może się to skończyć dla nas bardzo źle.

Jajko wybuchło jej w twarz. Trend z TikToka jest bardzo niebezpieczny

Jajko eksplodowało jej w twarz. Fot. AdobeStock, TikTok/shaf_b321
Jajko eksplodowało jej w twarz. Fot. AdobeStock, TikTok/shaf_b321

Shafia Bashir uwielbiała śledzić nowinki z TikToka i wypróbowywać prezentowane tam triki w swoim domu. Teraz gdy doszło do wypadku, zapewne się to zmieni. Kobieta postanowiła ugotować jajko w koszulce, wykorzystując jeden ze sposobów, które znalazła w internecie. Według filmu wystarczyło wbić jajko do kubka z wodą i wstawić go do kuchenki mikrofalowej. Wszystko szło dobrze, dopóki kobieta nie chciała wyjąć jajka z kubka metalową łyżką. Gdy to zrobiła, natychmiast eksplodowało jej w twarz. Kobieta doznała obrażeń. Jajko poparzyło jej połowę twarzy. Przyznała, że był to "ból, jakiego nigdy wcześniej nie czuła".

Przez popularny trend przeżyła prawdziwy horror. "Byłam w absolutnej agonii"

Kobieta trafiła do szpitala. Skóra z twarzy odchodziła jej płatami.

 Nie chcę po prostu, by ktoś jeszcze przechodził przez to samo, tylko dlatego, że to wideo jest trendem na TikToku. Był to najgorszy ból w moim życiu. To było przerażające. Byłam w absolutnej agonii

– relacjonowała w rozmowie z "Daily Mail".

Gdy tylko zimna łyżka dotknęła jaja, eksplodowało jak fontanna i poparzyło mnie. Włożyłam głowę pod zimną wodę, oddałam dzieci koleżance i popędziłam na ostry dyżur. Moja twarz na szczęście doszła już do siebie. Używałam wazeliny i sudocremu, właściwie wszystkich specyfików, które wpadły mi w ręce

- dodała.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej